fbq
Uutiset
18.10.2018 08:18
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus & 7 veljestä - 20 vuotta rähinää -kirja
elastinen
Rähinä-kirjassa totuus Seiskaankiin päätyneestä Levi-reissusta: Elastinen kosketteli jäädytettyjä kakkapökäleitä ja verhosi verisen vartalonsa vaippoihin!
Uutiset
18.10.2018 08:18
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus & 7 veljestä - 20 vuotta rähinää -kirja

Suomiräpin suurperheen ja levy-yhtiön Rähinä Recordsin jo 20 vuotta kestänyt tarina julkaistiin kirjana tänään torstaina 18.10.

7 veljestä – 20 vuotta Rähinää -historiikin on kirjoittanut Mikko Aaltonen, joka on onnistunut vangitsemaan reiluun 300 sivuun käsittämättömän määrän tietoa suomiräpin kehityskaaresta sekä seitsemän ystävyksen räppipoppoon ylä- ja alamäistä. Tätä ryhmää ja heidän ystäviään edustavat: Elastinen, Iso H, Asa (joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Avain ja oikealla nimellään Matti Salo), Uniikki (Dan Tolppanen), Tasis (Markku Wettenranta), Andu (Anders Westerholm) ja Jussi Valuutta

Lue lisää: Rähinä-kirja paljastaa käsittämättömän sairaala- ja putkareissun - Uniikki leikkauspöydälle ja Elastinen kumppaneineen putkaan suunsoiton vuoksi!

Yksi Seiskaankin päätynyt bisnesreissu, tai oikeastaan ryyppyreissu, tapahtui Levillä vuonna 2006. 

Tuolloin Elastinen ja Andu lensivät liiketapaamiseen Lappiin muun muassa soittoäänibisneksen merkeissä. Muutaman päivän aikana hoidettiin työasioita, mutta myös juovuttiin voimakkaasti. Kun kaksikon oli tarkoitus suunnata takaisin kotiin, ilmaantui eteen vastustamaton mahdollisuus jäädä Leville. Paikalle oli saapumassa bussillinen tuttuja sekä Rähinän perhettä. 

elastinen

Ennen kuin koko bileporukka oli yhdessä koossa, Elastinen ja Andu törmäsivät Universal Music -levy-yhtiön Kimmo Hintikkaan ja Anttilan Top Ten -osastojen sisäänostajaan Jankka Vuoriseen.

Kesken kostean saunaillan paikalle saapui Elastista ja Anduakin humalaisemmat Matti Sarkkinen, Dan Tolppanen, Fille Kauppila ja Timo Pieni Huijaus. Andu oli tilannut saunaosastolle taksilla alkoholijuomia, vaippoja sekä Budapest-konvehteja, joita kerääntyi lopulta useampi rasiallinen pitkin poikin hulppeaa rinneasuntoa. 

Kosketteli kakkapökäleitä

Jossain vaiheessa Kimmo havahtui viluun keittiön pöydän alta. Hänellä oli peittonaan pelkkä lanteiden ympärille kietaistu pyyhe. 

Samaan aikaan saunaosastolla pelattiin Andun keksimää osu tai uppoa -peliä, jonka seurauksena mökin olohuone ja saunatilat olivat täynnä lasimurskaa. Janoinen Kimmo etsi juotavaa, mutta keittiön tiskipöydällä oli liuta laseja, jotka olivat puolillaan oksennusta. Ne oli tietenkin koristeltu drinkkipäivänvarjoilla. 

Kimmo kiskaisi pakastimen auki. Sielläkään ei ollut juotavaa, ainoastaan jäätyneitä konvehteja. Kimmo katsoi tarkemmin, ja mietti, että konvehdeiksi köntsät olivat omituisen muotoisia. Samalla hetkellä, kun hän ymmärsi katselevansa jäädytettyjä kakkapökäleitä, hän tunsi kuinka hissipoika hänen vatsanpohjassaan potkaisi itsensä liikkeelle kohti yläkertaa. 

Painivat lasimurussa

Oksentamisen jälkeen Kimmo oli vetäytynyt takaisin nukkumaan keittiönpöydän alle. Sinä aikana Andu oli aloittanut siivoamisen.

"Täällä on kaikenlaista, on lasia ja verta ja paskaa ja kusta, vessa ei vissiin toimi tai sitten jengillä ei enää toimi pidätyskyky, kas noin, kylmä bisse käteen, sen voimalla jaksaa siivota, ei kun lasta käteen Kimmo, reipas poika...” 

elastinen
Andu ja Elastinen syvällä seminaarissa, Pelkoa ja inhoa Levitunturissa 2006.

Syystä tai toisesta tilanne eskaloitui painiin lasinsirua täynnä olevalle lattialle. 

”Tulihan näille vaipolle käyttöä”, Andu totesi repiessään paketteja auki. Lasinsirujen päälle kaatumisen seurauksena Kimmo ja Andu vuosivat verta jo valmiiksi veriselle lattialle. Molemmat riisuivat itsensä alastomiksi ja teippasivat kroppansa täyteen vaippoja. Sen jälkeen kaverukset ryhtyivät esittelemään uutta ”räppi-lookkiaan” kaikille, jotka sattuivat olemaan näkö- tai kuuloetäisyydellä. ”Vitun kova! Tää täytyy ottaa Fintelligensin keikkavarustukseen, sitten kun me tehdään comeback. Encoressa vedetään pelkissä vaipoissa, siinä jää Red Hot Chili Peppers toiseksi”, Kimmo uhosi silmät kiiluen.