Danny oli monien laulajalegendojen työnantaja: Kari Tapio hoiti käärmeitä, Tauno Palo hurmasi naisia!

Uutiset | 09.12.2018 08:58

Moni nykypäivän legenda on tehnyt läpimurtonsa Dannyn, eli Ilkka Lipsasen, 76, perustamassa D-tuotannossa. Danny muistelee Seiskalle legendaarisimpia työntekijöitään.

Lue myös: Danny paljastaa karun totuuden romanssistaan Katri Helenaan: ”En ollut uskollinen!”

Ikuinen ihmissuhde!

Pepe Willberg

Pala suomalaista musiikkilegendaa alkoi, kun Pepe Willbergin perustama kellaribändi The Islanders pestasi solistikseen Dannyn vuonna 1963.

Myöhemmin D-tuotanto työllisti pitkään niin The Islandersia kuin Pepeäkin.

– Pertti on monesti kiittänyt, että onneksi D-tuotanto maksoi aikanaan eläkemaksuja, joita hän nyt voi nostaa. Ystävyytemme on jatkunut näihin päiviin asti, meillä on ikuinen ihmissuhde.

Lue myös: Paljastus Vain elämää -tähti Pepe Willbergin uran alusta: otti Dannyn bändiinsä – hylkäsi Jukka Kuoppamäen

Kari Tapio oli käärmeenhoitaja!

Kari Tapio

Kari Tapio aloitti uransa viihdebisneksessä Danny Show’n roudarina 1970-luvun alussa.

– Silloin mukana kulki myös kaksi käärmettä. Yhtenä kuumana kesäpäivänä toisen käärmeen nahan alle pääsi muurahaisia. Elvis-pyton oli helvetin kiukkuinen, joten tekniikan pojat veivät sen kylpyammeeseen hotellissa. Kun käärme rauhoittui, Kari alkoi esittäytyä käärmeenhoitajana.

Basistisetä lapsenvahtina!

Virve Rosti

Virve Rosti voitti 15-vuotiaana Suomen Iskelmämestaruuskilpailut. Pian Dannyn bändissä soittanut Kari Rosti tuli kertomaan, että hänen veljentyttönsä haluaisi lähteä mukaan kiertueelle.

– Sanoin, etten voi ottaa alaikäistä duuniin. Lopulta sovimme, että setä lähtee mukaan basistiksi ja lapsenvahdiksi.

Lue myös: Laulaja Dannystä, 76, tuli yrittäjä ja toimitusjohtaja 23-vuotiaana: Ei tässä ole päässyt rikastumaan!

Raulista valitettiin!

Rauli "Badding" Somerjoki

Kun Rauli ”Badding” Somerjoki nousi tähdeksi, hänen managerinsa oli kulttuuripersoona M. A. Numminen. Danny muistaa, ettei traagisesta elämästään tunnettu somerolainen saanut keikoistaan pelkästään kiitosta.

– Rauli oli sen verran villi tyyppi, että asiakkaat soittelivat välillä, ettei tämä ollut oikein kivaa käytöstä. Rauli oli hyvin arka, mutta hänen jättämänsä jälki on tärkeä osa suomalaista viihdehistoriaa.

Isä ja poika työntekijöinä!

Topi Sorsakoski ja Tapio Tammilehto.

Sekä Tapio Tammilehto että hänen poikansa Pekka Tammilehto eli Topi Sorsakoski ovat olleet D-tuotannossa. Molemmat kuolivat syöpään, Tapio vuonna 1978 ja Topi 2011.

– Vanhempi Tammilehto oli tehnyt konkurssin huoltoasemayrittäjänä ja aloitti meillä bussikuskina. Myöhemmin Tammari teki tangokeikkoja.

– Topi taas oli kesäbändissämme vuonna 1980. Hän otti musiikkitehtävän vakavasti eikä arvostanut Armin laulua yhtään.

”Me oltiin kaikki Lipsasella töissä!”

Tapio Rautavaara

Kansansankari Tapio Rautavaara oli jo vanhempi valtiomies työskennellessään Dannylle.

– Tapsa sanoi joskus: ”Me oltiin kaikki sillä Lipsasella töissä!” Hänen kaltaisensa suuret persoonat kouluttivat nuorta miestä ymmärtämään tätä raskasta alaa. Nämä veijarit ottivat aamulla vähän pullosta apua ja sitten taas matka jatkui.

Annoin Kirkalle ensihitin!

Kirka

Kun D-tuotanto kasvoi, Danny vetäytyi yrityksen toimitusjohtajaksi. The Islanders -yhtye tarvitsi kuitenkin solistin, joksi valikoitui Kirka.

Jaakko Salo oli antanut minulle kappaleen Hetki lyö. Tarjosin sitä Kirkalle. Pian Salo soitti, ettei tästä tule mitään, koska Kirka lauloi koko ajan ”Hetki lyä”. Kappaleesta tuli hitti, ja pian kaikki Babitzinit olivat minulla yhtä aikaa töissä.

Tauno hurmasi toimiston tytöt!

Tauno Palo

Näyttelijälegenda Tauno Palo tunnetaan naistenmiehen maineestaan. Dannyn mukaan taiteilija hurmasi myös D-tuotannon toimistossa.

– Aina Taunon tullessa tekemään tilityksiä hän huusi jo eteisestä: ”Rakkaat naiset!” Kerran paikalla oli myös toimittaja. Kun Tauno huomasi tämän, hän sanoi hyvin muotoutuneelle sihteerillemme: ”Kuule Pirre, miten meidän yhteinen lapsemme voi?”

Lue myös: Iskelmälegenda Danny, 76, pelkää kuolevansa kesken uran päätöskiertueen – harvinainen avautuminen: ”Tämä on liian raskasta!”

Yhteistyötä loppuun asti!

Timo T.A. Mikkonen

Timo T.A. Mikkonen rakasti kantrimusiikkia ja teki laulukeikkoja D-tuotannolle. Danny myös muistaa esittäneensä ensimmäistä kertaa jättihittinsä Maantieltä taloon Timo T.A:n ohjelmassa vuonna 1972.

– Tapasin hänet viimeisen kerran hieman ennen sairauskohtausta. Timo T.A. ilmoitti, että tekisimme tv-ohjelman. Kysyin maksajaa, ja hän ilmoitti: ”Sinä! Minä haluan kirjoittaa D-tuotannon historian.” Sen jälkeen emme enää tavanneet.

Mestari höpötti vaipoista!

Olavi VIrta

Olavi Virta esiintyi Dannyn kanssa kaksi vuotta ennen kuolemaansa. Kun mestari nousi lavalle, nuoriso huusi Dannyn nimeä.

– Keikan jälkeen Ola sanoi: ”Näin käy joskus sinullekin. Minulla on jäljellä vielä yksi kiertue – ambulanssikiertue.” Voitteko kuvitella, kaikkien aikojen mestari höpötti nuorelle laulajalle, kuinka hän joutui käyttämään vaippoja?

Suunnitteli paluuta ennen kuolemaansa!

Armi Aavikko ja Danny

Danny kuuli ensimmäisen kerran Armi Aavikosta helmikuussa 1977. Dannylle ehdotettiin, että hänen show’nsa yhteydessä järjestettäisiin 50 keikan missikiertue. Juontaja olisi hallitseva Miss Suomi.

– Armi tuli palaveriin kotiini ja kertoi olevansa niin huono juontaja, että tekisi mieluummin jotain muuta. Hän sanoi osaavansa vähän laulaa ja soittaa trumpettia sekä pianoa.

Dannyn pöytälaatikossa oli Juha Vainion kirjoittama Tahdon olla sulle hellä, josta tehtiinkin duetto. Kappaleesta tuli massiivinen hitti ja laulajista rakastavaisia.

– Keikkoja vaadittiin koko ajan lisää, ja meistä muodostui Armin kanssa vähän kuin aviopari. Kiersimme Suomea vuoteen 1995 asti. Sitten Armi sanoi, ettei jaksa enää. Hän ilmoitti lepäävänsä kesän muttei koskaan palannut takaisin.

Seitsemän vuotta myöhemmin Danny juhli uraansa 60-vuotiskonsertissa Hartwall-areenassa.

– Ennen sitä Armi ilmoitti, että haluaa tehdä paluun. Neljä päivää myöhemmin hän kuoli keuhkokuumeeseen.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Timo Korhonen, D-tuotanto ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!