Laulaja Dannystä, 76, tuli yrittäjä ja toimitusjohtaja 23-vuotiaana: Ei tässä ole päässyt rikastumaan!

Uutiset | 06.12.2018 11:58

Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen, 76, eli Danny on viimeisellä kiertueellaan, joka huipentuu Helsingin jäähalliin tammikuussa.

Lue lisää: Iskelmälegenda Danny, 76, pelkää kuolevansa kesken uran päätöskiertueen – harvinainen avautuminen: ”Tämä on liian raskasta!”

Dannyn show villitsi ensimmäistä kertaa suomalaisia 52 vuotta sitten. Tuolloin keikat myi legendaarinen manageri Tappi Suojanen.

– Kun se kesä oli ohi, kysyin Tapilta, työllistääkö hän meitä talvella. Kun vastaus oli kieltävä, päätin perustaa D-tuotannon, jonka toiminta on jatkunut näihin päiviin asti.

Lue myös: Ilkka Lipsanen paljastaa – näin taiteilijanimi Danny keksittiin: Katselin Raamatusta, mitä nimet merkitsevät!

Toimitusjohtaja Lipsanen oli aloittaessaan 23-vuotias, mutta hän keräsi nopeasi artistien luottamuksen. Ensin Dannyn talliin liittyi Katri Helena, ja myöhemmin esimerkiksi Kirka sekä vanhemman polven legenda Tapio Rautavaara.

– Tein 250 keikkaa vuodessa, mutta opiskelin samalla yrittäjyyttä. Tämä ala oli kuin villi länsi. Kutsuin veroviranomaiset luennoimaan, miten sosiaaliturvamaksut, eläkkeet ja verot pitää hoitaa. Sen jälkeen meillä alkoi lapata ihmisiä töissä, koska hoidimme asiat kunnolla.

Danny oli 23-vuotias, kun hän perusti oman ohjelmatoimiston vuonna 1966. Kuva on samalta vuodelta.
Danny oli 23-vuotias, kun hän perusti oman ohjelmatoimiston vuonna 1966. Kuva on samalta vuodelta.

 

Lue myös: Tässä piilopirtissä Danny ja Erika Vikman asuvat avoliitossa – Erika: ”Meillä tulee kinaa huuhteluaineen käytöstä!”

Ei rikastumista

Vuoteen 1974 mennessä D-tuotannossa työskenteli 360 ihmistä. Tästä huolimatta Danny sanoo, ettei se ole ollut erikoinen bisnes.

– Otimme työn välittämisestä 20 prosentin palkkion, joka on tänäkin päivänä aika yleinen. Ei tässä ole päässyt rikastumaan. Ohjelmatoimiston pitäminen on kuin tukkukauppaa, jossa kaikki kulut on poljettu minimiin. Ainoa oikea miljonääri viihdealalla on ollut Spede Pasanen.

Lue myös: Danny jätti Mika Häkkisen synttäreiden jatkot väliin: Erika Vikman juhli villisti ilman miestään – kuvat!

Danny tunnetaan monen tähtiartistin löytäjänä. Myös tällä kiertueella hän nostaa esiin nousevan kyvyn, 22-vuotiaan Jennika Vikmanin. Nuori laulaja on Dannyn 25-vuotiaan avovaimon Erikan pikkusisko.

Jennika Vikman (vas.) on Dannyn viimeisin artistilöytö. Hän opiskelee teatterialaa Tampereella ja keräsi huomiota aiemmin tänä vuonna Idolsissa.
Jennika Vikman (vas.) on Dannyn viimeisin artistilöytö. Hän opiskelee teatterialaa Tampereella ja keräsi huomiota aiemmin tänä vuonna Idolsissa.

 

– Uusien kykyjen löytäminen on aina ollut vaistopeliä. Ihmisestä aistii, onko hänessä star quality -hehkua.

– Jennika opiskelee Suomen teatteriopistossa Tampereella. Keskustelimme Erikan kanssa, olisiko Jennikalle eduksi saada esiintymiskokemusta kiertueella.

Lue myös: Erika Vikmanin kuvankaunis sisar astuu julkisuuteen: tältä näyttää 22-vuotias Jennika!

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Timo Korhonen, D-tuotanto ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!