Saija Varjus kärsii kivuista.

Ambulanssilla sairaalaan kiidätetty Saija Varjus avautuu piinastaan: Lääkitys aiheutti kipuhelvetin – ”Mahani turposi – ainoastaan lääkekannabis auttaa!”

04.11.2018 06:55

MS-tautia sairastava entinen tangokuningatar Saija Varjus, 53, kiidätettiin sairauskohtauksen takia viime viikon keskiviikkona kotoaan ambulanssilla sairaalaan.

Sairauskohtaus johtui uusista lääkkeistä, jotka Saija on saanut iskiashermon kipuihin. Hänen piti päästä kipujensa takia leikkaukseen jo viime kesänä.

Lue myös: Ambulanssilla sairaalaan: Saija Varjus sai rajun sairauskohtauksen keskellä yötä!

– Olen odottanut leikkaukseen pääsyä, olen saanut kolmesti pistoksia selkääni, ja minulle on syötetty erinäisiä lääkkeitä. Lääkäri määräsi epilepsialääkityksen, vaikka minulla ei ole edes epilepsiaa. Se kuulemma helpottaa kipua.

– En jaksa olla enää hyvinvointivaltion koekaniini.

Lue myös: Saija Varjus joutuu kiireelliseen leikkaukseen: kärsi rajuista kipukohtauksista – ”Lamauttivat niin, etten voinut enää soittaa enkä edes laulaa”

Saijalta on myös puudutettu hermojuuri kolmesti.

– Viikon tuntui siltä, että olen taas valmis kävelemään. Sitten olo taas romahti, hän suree.

Hirvittäviä kipuja

Uusien lääkkeiden takia Saijalle kertyy kroppaan nestettä, joka pitää poistaa katetroimalla.

– Mahani tuli todella kipeäksi ja turposi. Kipu oli verrattavissa umpilisäkkeen puhkeamiseen, jonka koin viime kesänä. Olen tottunut kipuun, mutta tällä kertaa se oli ihan omaa luokkaansa.

Lue myös: Saija Varjus kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan: hirvittävät kivut veivät liki tajunnan - "Nyt loppui röökin polttaminen!"

Saija joutui viipymään sairaalassa aamuun saakka, ennen kuin pääsi taksilla takaisin asuntoonsa.

– Nyt olen levännyt kotona! Olisi ihanaa olla siinä kunnossa, ettei tuolilla istuminen tuottaisi tuskaa. Ainoastaan lääkekannabis auttaa kipuihin, mutta ei sellaiseen sairaseläkeläisellä ole rahaa.

Teksti: Petri Voutilainen
Kuvat: Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!