Uutiset

Aamulypsyn juontajilta tyly vastaus kunnianloukkaussyytteisiin ja miljoonavaatimuksiin: vaativat syytteiden hylkäämistä!

26.09.2017 10:21

Seiska uutisoi eilen maanantaina (25.9.), että espoolainen yrittäjä Jarmo Viljanen on haastanut Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelman juontajat oikeuteen. Viljanen vaatii Jaajo Linnonmaalta, Anni Hautalalta ja Juha Perälältä 1,6 miljoonan euron korvauksia kunnianloukkauksista.

LUE LISÄÄ: Aamulypsyn juontajat haastettiin oikeuteen - yrittäjä vaatii jättisummaa: 1,6 miljoonaa euroa kunnianloukkauksista!

Aamulypsy-kolmikon ja ohjelman vastaavan toimittajan puolustus on vaatinut Viljasen syytteiden hylkäämistä perusteettomina. Lisäksi vastaajat vaativat Viljasta korvaamaan asian oikeudenkäyntikulut.

Perusteluissaan Aamulypsyn avustaja, asianajaja Sotamaa huomauttaa, että Viljanen on tullut itse julkisuuteen hänen ja urheilujätti Adidaksen oikeustaistelun tiimoilta.

LUE MYÖS: Näiden raitakenkien pilkkaamisesta Aamulypsyn juontajat joutuvat oikeuteen – video ja kuvat!

Vastauksessa myös selvitetään, että Aamulypsy on ajankohtainen viihdeohjelma, jossa käsitellään ajankohtaisia aiheita huumorin, satiirin ja parodian keinoin. Tällaisen käsittelyn kohteeksi joutuivat myös Viljasen iltapäivälehdille antamat haastattelut.

Hautalan osalta puolustus huomauttaa, ettei hänen ei väitetä syytteen perusteella edes syyllistyneen mihinkään. Viljanen ei ollut yksilöinyt Hautalan sanomaksi yhtään lausumaa.

Perälän ja Linnonmaan osalta vastauksessa todetaan, että heidän puheensa eivät täytä missään tapauksessa minkään rikoksen tunnusmerkistöä. Lisäksi Viljasen haastehakemusta moititaan muutoinkin sekavaksi.

Hurjiin korvausvaatimuksiin Aamulypsy antaa samalla mitalla takaisin. Puolustuksen mukaan rahansa Adidas-oikeudenkäynnissä menettänyt Viljanen yrittää rahastaa Aamulypsyä oikeudenkäynnillä.

- Aamulypsy-ohjelmasta ei ole voinut aiheutua Viljaselle mitään vahinkoa. Viljasen taloudellinen tilanne huomioiden hänellä ei ole ilmeisesti mitään reaalista taloudellista riskiä siitä, että hän joutuisi korvaamaan vastaajien oikeudenkäyntikulut täysin perusteettomasti nostamansa syytteen hylkäämisen seurauksena, vastauksessa sanotaan.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!