fbq162-senttinen Uniikki avautuu uutuuskirjassa harvinaisesti pituudestaan - lääkärin sanat tyrmistyttivät nuorta Dania: "Ajattelin, mahdanko ikinä saada mimmejä!" | Seiska
Uutiset
04.12.2020 00:01
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Pasi Murto
Uniikki
162-senttinen Uniikki avautuu uutuuskirjassa harvinaisesti pituudestaan - lääkärin sanat tyrmistyttivät nuorta Dania: "Ajattelin, mahdanko ikinä saada mimmejä!"
Uutiset
04.12.2020 00:01
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Pasi Murto

Dan Tolppasen, 39, eli räppäri Uniikin elämänkerrallinen opus Uniikki elämä (Otava) julkaistaan tänään perjantaina (4.12.). 

Räppäri käsittelee kirjassa hyvin henkilökohtaisia asioita aina ihmissuhteista mielenterveysongelmiinsa.

Kirjan tarina alkaa hyvin henkilökohtaisella kertomuksella siitä, miten nuori muusikko sai tietää, ettei kasvaisi koskaan pitkien kavereidensa pituiseksi. Nykyään pituus on yksi Uniikin tavaramerkkejä. Aikuiseksi varttunut 162-senttinen mies kertookin olevansa sinut itsensä kanssa. 

- Junnuna kun sain tietää, etten kasva tästä pidemmäksi, olihan se tosi kova kolaus. Onnistuin kuitenkin kääntämään sen voimavaraksi, että olen erilainen pieni mies, Uniikki kertoo Seiskalle.

Lue myös: Ohhoh! Räppäri Uniikki sammahti Tallinnan-laivan kannelle keskellä päivää – kuvat Seiskassa!

Räppäri kertoo kirjassaan tuntojaan lääkärireissulta, jolla sai kuulla luustonsa kasvuvaraa olevan enää muutaman sentin verran.

- Nuorena ajattelin, että mahdanko ikinä saada mimmejä ja ettei lyhyitä ihmisiä oteta niin vakavasti. Olen huomannut, että aika moni tyttö diggaakin kun on vähän lyhyempi. Ei aina tarvitse olla sitä hongankolistajaa. Sekin on ollut kiva huomata, Uniikki sanoo.

Uniikki elämä kirja

Jakaa ruokavinkkejä

Uniikki elämä -kirjassa räppäri pohtii myös suhdettaan punaiseen lihaan ja ilmastonmuutokseen. Kokkailusta pitävällä Danilla ei ole yhtä suosikkireseptiä, mutta suosikkiruokia on.

- Ruuanlaittobravuuriksi tulee mieleen salainen avokadotahna, jonka reseptin tosin juuri jaoin someen. Se on ollut hirveä hitti. Pelkästään tällä viikolla sitä oli katsottu lähes 30 000 kertaa. Jengi on kokeillut sitä ja kehunut, että tämä on parasta ikinä.

- Faija on myös kova kalamies, joten saan häneltä paljon tuoretta siikaa ja ahventa. Olen hyvä tekemään tuoretta kalaa, kalastan toki myös itse.

Lue myös: Räppäävä kauppamies! Uniikki myi rakkaansa kanssa kelloja kirpputorilla – kuva!

Ylellisyydet katkolla

Dan tunnustaa olevansa mieltynyt upeisiin kelloihin ja autoihin, mutta kertoo raadollisen koronavuoden tuoneen omat rajansa räppärinkin shoppailuun.

- Kellot ja autot ovat sellaisia asioita, joihin olen laittanut rahaa, kun on tullut tehtyä paljon töitä tehtyä. Olen huomannut sen, että kun tänä vuonna ei ole tienannut saman verran kuin yleensä, niin en ole ostanut mitään itselleni.

- Koen, että se on sellainen etu, kun on tehnyt todella paljon duunia ja on rahaa, niin voi lähteä lomalle tai ostaa jotain. Nyt ei tee edes yhtään mieli katsoa vaatteita vaikka nettikaupoista tai muuta. Pääni toimii niin, että ”minä en ansaitse mitään”.