fbq
Ulkomaat
13.01.2022 12:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Prinssi Andrew
Prinssi Andrew'n piina syvenee - tuomari määräsi oikeuteen, talous kuralla ja perhe raivoissaan
Ulkomaat
13.01.2022 12:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Ison-Britannian prinssi Andrew, 61, sai keskiviikkona (12.1.) huonoja uutisia: hän joutuu tänä vuonna vastaamaan siviilikanteeseen Yhdysvaltain oikeudessa. 

Andrew joutui viime vuonna ankaran arvostelun kohteeksi ystävyydestään seksirikollisen Jeffrey Epsteinin kanssa. Sotku oli valmis, kun yhdysvaltalainen Virginia Giuffre, 38, nosti siviilikanteen prinssiä vastaan väittäen tämän käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi Epsteinin talolla.

Tapauksen aikaan Giuffre oli alaikäinen. Andrew’n juristit ovat viime kuukaudet yrittäneet kumota kanteen, mutta nyt tuomari on määrännyt prinssin vastaamaan syytteeseen Yhdysvaltain oikeudessa. 

Lue myös: Prinsessa Sofian uutta hiustyyliä haukutaan somessa: "Miten hän voi edes nähdä mitään tuon tukan alta?"

Virginia Giuffre
Giuffren mukaan Jeffrey Epstein esitteli hänet prinssi Andrew'lle 2000-luvun alussa. Teinityttö painostettiin harrastamaan seksiä prinssin kanssa. 

Kävi oikeusjutussa miten tahansa, on Andrew’n maine romuttunut. 

– Useimmat ovat menettäneet kiinnostuksensa prinssiin. Hän on ylimielinen ja epäsuosittu. Ihmiset miettivät, mitä Andrew edes tekee hovissa, kuninkaalliskirjailija Penny Junor toteaa Expressille.

Lue myös: Ruotsin prinsessa Estelle ei pääse aloittamaan koulua - jumissa kotonaan linnassa

Mökkivelasta oikeusjuttu

Prinssiä ovat seksiskandaalin ohessa painaneet velat.

Vuonna 2014 Andrew osti yhdessä ex-vaimonsa Sarah Fergusonin, 62, kanssa ylellisen mökin yhdestä Sveitsin suurimmista hiihtokeskuksista Verbieristä. Loma-asunnossa on seitsemän makuuhuonetta, sisäuima-allas ja sauna.

Mökin myyntihinta oli 21 miljoonaa euroa, jonka prinssi päätti maksaa useassa erässä. Ranskalaisrouva, jonka kanssa kaupat tehtiin, taipui antamaan prinssille maksuaikaa vuoteen 2019 asti. 

Lue myös: Kreikan ex-kuningas Konstantin jälleen sairaalaan - sai koronatartunnan

Prinssi Andrew'n mökki
Mökki toimi takavuosina Sarahin kotina, kunnes Andrew otti ex-vaimon kämppäkaverikseen brittikartanoonsa.

 

Kaksi vuotta sitten rouva nosti oikeusjutun Andrew’ta vastaan ilmoittaen, etteivät Andrew ja Sarah olleet pystyneet suorittamaan koko myyntisummaa eräpäivään mennessä. Velkaa oli jäänyt lähes kuusi miljoonaa euroa.

Vihdoin viime joulukuussa Andrew siirsi ranskalaisrouvan tilille velkasummansa. 

– Sota on ohi. Hän on maksanut rahat, rouva totesi Daily Mailille.

Mökkikylän inhokkinaapuri

Kauan ei Andrew ehtinyt omasta mökistään nauttia. Mies nimittäin kärsii rahapulasta ja tarvitsee kiireesti käteistä. Tammikuun alussa julkisuuteen vuoti tieto, että prinssi joutunee myymään lomakotinsa maksaakseen lakimiehilleen muhkeat korvaukset seksiskandaalijutussa.

Lue myös: Hollannin leskiprinsessa Mabel on nyt maansa rikkaimpia - onnea varjostavat isän ja puolison traagiset kuolemat

Mökillä ovat tässä kuussa lomailleet Sarah tyttäriensä, prinsessa Beatricen, 33, ja Eugenien, 31, perheiden kanssa. 

– Se oli kenties heidän viimeinen lomansa täällä. Rehellisesti sanoen naapurusto ei ole erityisen pahoillaan heidän lähdöstään. Kun he saapuvat tänne, tulevat mukana paparazzit Italiasta, Ranskasta ja Sveitsistä. He tukkivat tiemme ja saastuttavat pitämällä autonsa tyhjäkäynnillä, prinssin nimettömänä pysytellyt naapuri harmitteli.

Prinsessat Beatrice ja Eugenie sekä Jack Brooksbank
Andrew'n tyttäret Eugenie ja Beatrice jonottivat puolisoineen rinteeseen Verbierissä. Sarah oli jäänyt mökkiin hoitamaan lapsenlapsiaan.

 

Lue myös: Herttuatar Catherine 40 vuotta - tiesitkö näitä faktoja prinssin vaimosta? Oli lätkämimmi ja orkesterihuilisti, jonka heikkouksia ovat punaviini ja toffee

Andrew tarvitsee Elisabetin rahat

Kuningatar Elisabetin, 95, kerrotaan sulkeneen rahahanansa pojaltaan eikä aio tukea tätä taloudellisesti Virginia Giuffren oikeusjutun kuluissa. 

– Kustannukset kasvavat päivä päivältä, ja Andrew’n on itse hoidettava maksut. Oikeuskulujen maksaminen on raivostuttanut hovin jäsenet, kuten prinssi Charlesin ja Williamin. Heidän mielipiteensä on, että Andrew saa itse selvittää sotkunsa, sisäpiiri kertoo The Mirror-lehdelle.

Prinssit Charles, William ja Edward
Andrew'n sisaruksilta ja prinssi Williamilta ei heru sympatiaa perheen maineen tärvenneelle prinssille.

 

Telegraph-lehden lähteen mukaan Andrew aikoo pyytää taloudellista apua äidiltään, mikäli hän häviää Virginia Giuffren tapauksen Yhdysvalloissa. 

Lue myös: Kruununprinsessa Victorialla todettiin uusi koronatartunta - edellisestä alle vuosi