fbq
Ulkomaat
11.02.2022 14:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Kuningatar Elisabet
Oho, kuningatar Elisabet hankki jälleen uuden koiran - hallitsija yllätti rotuvalinnalla
Ulkomaat
11.02.2022 14:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Kuningatar Elisabetin, 95, tiedetään jumaloivan corgeja. Hänellä itsellään on tällä hetkellä kaksi corgia, Candy ja Muick.

Candy on jo yli 10-vuotias, mutta Muickin Elisabet sai pojaltaan, prinssi Andrew’lta, 62, ja tämän tyttäriltä, prinsessa Beatricelta, 33, ja Eugenielta, 31, pian prinssi Philipin kuoleman jälkeen viime keväänä.

Lue myös: Prinssi Charles sairastui koronaan toistamiseen

Kuningatar Elisabet ja Candy
Candy-koira kävi tervehtimässä emäntäänsä, kun kuningattarelle esiteltiin onnittelupostia hänen 70 vuotta kestäneestä valtakaudestaan.

 

Vaikka Elisabet oli vannonut, ettei hankkisi uutta koiraa korkean ikänsä vuoksi, ajattelivat perheenjäsenet koiranpennun piristävän surevaa leskeä.

Walesista lähtöisin oleva corgie tunnetaan valppaana, älykkäänä ja iloisena seurakoirana. Kenties siinä syy, että Elisabetin vanhemmat kuningas Yrjö VI ja ku-ningataräiti Elisabet hankkivat eläinrakkaalle tyttärelleen ensimmäiseksi omaksi koiraksi nimenomaan corgien. 

Lue myös: Kuningatar Elisabetin siskon kuolemasta 20 vuotta - Margaretin elämäntavat veivät hänet ennenaikaiseen hautaan

Elisabetin pikkusiskolle, prinsessa Margaretille vanhemmat hankkivat mäyräkoiran, mutta myöhemmin prinsessella oli muun muassa kääpiösnautsereita. 

Kuningataräiti ja kuningatar Elisabet
Jo Elisabetin lapsuuteen kuuluivat tärkeänä osana corgiet. Tässä äiti ja tytär lemmikkiensä kanssa Lontoon-kotinsa pihalla kesällä 1936.

 

Elisabet pitää perinteistä ja rutiineista, ja hän on pysynyt uskollisena valitsemalleen koirarodulle. Siksi onkin yllättävää, että hallitsijan koiralauma on täydentynyt cockerspanielilla. Lissy-niminen cocker on jo neljävuotias ja rotunsa valio, uutisoi OK! Magazine. Se on myös Elisabetin ensimmäinen lintukoira. 

Cockerspanieli on englantilainen lintukoira ja monipuolinen harrastus- ja perhekoira. Sen luonnetta kuvataan ystävälliseksi, ihmisrakkaaksi ja vilkkaaksi. 

Lue myös: Kruununprinsessa Victoria liukasteli pitkospuilla - räntäkään ei sulattanut hymyä pois

Cockerspanieli
Elisabetin cockerspanieli Lissya ei vielä ole esitelty julkisuuteen. Suloinen lurppakorva on suosittu koirarotu myös Suomessa.

 

Iloa ja melua kolkkoon linnaan

Kuningatarvuosinaan Elisabetilla on ollut yli 30 koiraa. 

Candy, Muick ja viimeisimpänä Lissy ovat tuoneet iloa kuningattaren arkeen.

– Hänen majesteettiinsa on riemuissaan uusista lemmikeistään. Ne piristävät häntä vaikeina aikoina, ja tuovat melua ja energiaa linnaan, sisäpiiriläinen sanoo The Sun -lehdelle.

Lue myös: Mikä romantikko Charles onkaan - ystävä paljasti prinssin eksoottisen lempinimen Camilla-vaimolleen

Etenkin Muickin kerrotaan olevan lauman villikko, joka on aina valmis leikkiin. 

Elisabetin ensimmäinen ikioma corgi oli nimeltään Susan. Sen hän sai 18-vuotislahjaksi keväällä 1944. Susan oli niin rakas kaveri Elisabetille, että se pääsi mukaan emäntänsä häämatkalle 1947.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip
Philip ei ollut yhtä ihastunut koiriin kuin vaimonsa, mutta tottui puolisonsa lemmikkilaumaan.

 

Kuningatar on myös jalostanut koiria viisi viime vuosikymmentä. 

Lue myös: Yllätyspäätös! Kuningatar Elisabet haluaa Camillasta kuningattaren

Diana vinoili anopin koirista

Elisabet ulkoilee koiriensa kanssa kahdesti päivässä. Ensimmäinen kävely tehdään lemmikkien lounaan jälkeen. 

Kuningattaren edesmenneellä miniällä, prinsessa Dianalla oli tapana vitsailla, että corgiet ovat liikkuva matto, koska ne seuraavat emäntäänsä kaikkialle. 

Kuningatar Elisabet
Yksi Elisabetin hyvän kunnon salaisuus on pitkät kävelyt koiriensa kanssa.

 

Lue myös: Siniverisillä on omat vaivansa - tiesitkö, että kruununprinsessa Victoria kärsii harvinaisesta häiriöstä ja Tanskan kuningattarella on heikot polvet?