fbq
Ulkomaat
09.02.2022 14:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press
kruununprinsessa Victoria
Kruununprinsessa Victoria liukasteli pitkospuilla - räntäkään ei sulattanut hymyä pois
Ulkomaat
09.02.2022 14:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press

Ruotsin kruununprinsessa Victoria on jälleen näyttänyt kansalaisille esimerkkiä luonnosta nauttimiseen. Victoria vieraili viime perjantaina (4.2.) Färnebofjärdenin kansallispuistossa. Reissusta on jaettu kuvia Ruotsin hovin viralliselle Instagram-tilille.

Lue myös: Siniverisillä on omat vaivansa - tiesitkö, että kruununprinsessa Victoria kärsii harvinaisesta häiriöstä ja Tanskan kuningattarella on heikot polvet?

Kruununprinsessa oli pukeutunut metsäretkelle järkevästi. Hänellä oli kuorihousut ja -takki, lämpimät hanskat sekä pipo. Jaloissaan hänellä oli vaelluskengät. Victoria oli varautunut myös metsäneläinten bongailuun, sillä hänellä oli kaulassaan kiikarit.

Lue myös: Siniverisillä on omat vaivansa - tiesitkö, että kruununprinsessa Victoria kärsii harvinaisesta häiriöstä ja Tanskan kuningattarella on heikot polvet?

Metsäreitin varrella oli liukkaita paikkoja, sillä osa kulkureitistä oli jään peitossa. Kruununprinsessa lipsutteli menemään muun muassa liukkailla pitkospuilla. Victoria edusti jälleen tyylilleen uskollisena nauravaisena eikä vaikuttanut olevan moksiskaan liukkaudesta saati matkalaiset yllättäneestä räntäkelistä.

kruununprinsessa victoria
Victoria otti puusta tukea liukkaassa mäessä.

Kruununprinsessa Victoria aikoo käydä kaikissa Ruotsin kolmessakymmenessä kansallispuistossa. Tämä retki oli alkusysäys projektille.

kruununprinsessa Victoria
Kruununprinsessa tarpoi varmoin askelin jäisillä pitkospuilla.

Kruununprinsessa Victorialle on sydämenasia innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Victoria tahtoo myös opastaa ihmisiä luontoelämysten pariin ja tuoda tunnetuksi Ruotsin upeaa luontoa.

kruununprinsessa Victoria
Reitin varrella kruununprinsessa pääsi ihailemaan vesistöä.

Victoria on aiemminkin hekumoinut Ruotsin luontoa ja eräinnostustaan. Esimerkiksi vuonna 2017 Victoria kävi patikoimassa puolisonsa prinssi Danielin kanssa 30 kilometrin matkan vesisateessa Länsi-Götanmaan metsissä. Victoria on saanut kotimaassaan paljon ylistystä jalat maassa -asenteestaan ja "tavallisuudestaan".

Victorian metsäinnostuksessa on hauska kontrasti siihen, miten vaivaannuttavaa kuningatar Elisabetilla oli metsäretkellä takavuosien Suomen-vierailullaan.

Kuningatar Elisabet vietiin vuonna 1976 sipsuttamaan kävelykengissään Jyväskylän perämetsiin. Kuningatar pääsi tutustumaan puun kaatoon ja nauttimaan lettuja ja Koskenkorvaa mäntypölkyllä. Metsurinkypärää kuningatar ei suostunut panemaan päähänsä, sillä se ei kuulu kuninkaalliseen protokollaan. Näet hauskan videon happamasta kuningattaresta metsäretkellä Ylen sivuilta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »