fbq
Ulkomaat
24.03.2022 09:30
Teksti: Juha Aaltonen|Kuvat: AOP ja Twitter
Peter Nygård
Loppuikä vankilassa? Peter Nygårdin seksikiipeli syvenee - suomalaissyntyinen muotimoguli luovutetaan Yhdysvaltoihin
Ulkomaat
24.03.2022 09:30
Teksti: Juha Aaltonen|Kuvat: AOP ja Twitter

Tiistaina (22.3.) illalla Suomen aikaa Kanadan oikeusministeri David Lametti julkisti päätöksensä, jota on odotettu jo yli vuoden.

Päätöksen mukaan suomalaissyntyinen, Kanadassa vangittu ja kymmenistä vakavista seksirikoksista syytetty Peter Nygård luovutetaan oikeuden eteen Yhdysvaltoihin.

Oikeusministeri Lametti kuitenkin haluaa suomalaiskanadalaisen ensin oikeuteen Kanadassa. Tuon oikeudenkäynnin on tarkoitus alkaa ensi viikon keskiviikkona (30.3.)

Peter Nygård ja Lamettin tviitti
Kanadan oikeusministeri päätti luovuttaa Nygårdin myös Yhdysvaltoihin vastaamaan seksirikossyytteisiin.

Yli kahden vuoden seksisotku

Jupakka on alkanut jo vuoden 2019 lopulla.

Tuolloin aikaisempien vihjailujen jälkeen lopulta kymmenkunta naista ilmoitti nostavansa vaateimperiumin perustanutta suomalaissyntyisen miljonäärin oikeuteen siviilikanteella.

Kyseessä ei siis ollut rikosjuttu, vaan yksittäiset kansalaiset tekivät yhteisen joukkokanteen. Joukkokanteessa on jo kymmeniä naisia, jotka syyttävät Nygårdia pahimmillaan alaikäisten raiskauksista.

Lue myös: Järkyttäviä paljastuksia Peter Nygårdin epäillyistä seksuaalirikoksista: koski 8-vuotiasta tyttöä epäsopivasti - pojalta radikaali ratkaisu

Yhdysvalloissa viranomaiset lopulta nostivat myös rikossyytteen, jonka vuoksi Nygård pidätettiin vuoden 2020 joulun alla Kanadassa luovutettavaksi oikeudenkäyntiin Yhdysvaltoihin. Lain mukaan asiasta lopullisen päätöksen tekee oikeusministeri.

Tässä välissä kuitenkin kanadalaisetkin viranomaiset heräsivät, ja nostivat seksirikossyytteen Nygårdia vastaan.

Loppuelämä telkien takana?

Jo kuukausia on tiedetty, että Nygård luovutetaan kotimaastaan Yhdysvaltoihin, vain aika on ollut auki.

Eilen tullut päätös olikin kaikin puolin odotettu. Uutta oli vain varmistettu tieto, että ministeri Lametti haluaa omalle maalleen etusijan oikeudenkäynnille.

Lue myös: Tuomarin tyly päätös: Nygård pysyy telkien takana

Peter Nygård kiistänyt kaikki häntä vastaan esitetyt syytteet.

Jos hänet tuomitaan molemmissa maissa, hän istuisi tuomiot peräkkäin vuorollaan kummassakin valtiossa. Oikeudenkäyntejä on useita, ja ne voivat viedä vuosia.

Nygårdia ei päästetä vastaamaan oikeuteen vapaalta jalalta.

Nygård on tällä hetkellä 80-vuotias. Hänen entisestä noin 800 miljoonan euron omaisuudestaan ei ole jäljellä kuin rippeitä.