fbq
Rikos
20.01.2022 09:06
Teksti: Juha Aaltonen|Kuvat: Seiskan toimitus
Peter Nygård
Tuomarin tyly päätös: Peter Nygård pysyy telkien takana
Rikos
20.01.2022 09:06
Teksti: Juha Aaltonen|Kuvat: Seiskan toimitus

Suomalaissyntyinen, vakavista seksuaalirikoksista syytetty muotimoguli Peter Nygård, 80, lukee tiilenpäitä jatkossakin Torontossa.

Keskiviikkoiltana (19.1.) Suomen aikaa antamassaan päätöksessä Ontarion osavaltion tuomari yksiselitteisesti tyrmäsi Nygårdin ja hänen lakimiesarmeijansa vetoomuksen saada vanki vapaalle takuita vastaan.

Lue myös: Järkyttäviä paljastuksia Peter Nygårdin epäillyistä seksuaalirikoksista: koski 8-vuotiasta tyttöä epäsopivasti - pojalta radikaali ratkaisu

Miljonääriä odottaa nippu erilaisia syytteitä kymmenien naisten seksuaalisesta ahdistelusta, vapaudenriistosta ja seksuaalisesta väkivallasta. Hän on itse kuitenkin johdonmukaisesti kiistänyt kaikki syytteet ja toteaa väkevästi, ettei ole tehnyt mitään rikoksia tai vääryyksiä.

Pysyy toistaiseksi Kanadassa

Tämän päiväisessä oikeuden istunnossa ikääntynyt miljonääri esiintyi jälleen oransseissa vankihaalareissaan. Harmaat hiukset oli kammattu taakse, ja koronaa pelkäävän vanhuksen kasvoilla oli tuttu sininen maski. Hän ei ollut fyysisesti paikalla istunnossa, vaan keskusteli videoyhteydellä vankilasta.

Peter Nygård vankilassa
Jo aikaisemmissa oikeudenkäynneissä tämä look on käynyt tutuksi. Tänään Nygård esiintyi tiettävästi oransseissa vankihaalareissa.

Päivän käsittelyssä oli kyse siitä, että Nygård lopulta joutuu vastaamaan epäillyistä seksirikoksista myös Kanadassa. Jo aiemmin peräti 57 naista on nostanut siviilioikeudellisen ryhmäkanteen häntä vastaan Yhdysvalloissa, mutta nyt annettu päätös koski sitä, ettei jutun niin sanotun Kanadan-haaran puolestakaan ole mahdollista päästää vankia vapaalle.

Lue myös: Peter Nygårdin luovutus Yhdysvaltoihin mutkistuu? Suomalaissyntyiselle monimiljonäärille syytteitä myös Kanadassa

Kanadan-haarassa on kyse uusista rikossyytteistä, joissa Toronton poliisi syyttää häntä kuudesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja kolmesta vapaudenriistosta.

Merkittävä päätös isossa saagassa

Päätös on sikäli merkittävä, että Kanadan lain mukaan vangeilla on pääsääntöisesti oikeus päästä odottamaan oikeudenkäyntiään vapaalla, jos epäilty rikos, olosuhteet sekä erilaiset takuujärjestelyt mahdollistavat tämän.

Tänään tuomari kuitenkin katsoi, että moneen kertaan lykätty takuukäsittely on nyt päättynyt, ja Nygård istuu jatkossakin kiven sisässä.

Lue myös: Peter Nygård näyttäytyi nuutuneena ja raihnaisena – seksuaalirikoksista syytetyn suomalaissyntyisen miljonäärin kunto yllätti oikeudessa!

Luovutus Yhdysvaltoihin vastaamaan joukkokanteeseen on edessä luultavasti kevättalvella. Asia on vaatinut muotoseikkojen vuoksi pitkää harkinta-aikaa ja Kanadan oikeusministerin päätöksen, jota odotellaan yhä. Mahdollista on myös, että viranomaiset haluavat Nygårdin käyvän ensin oikeutta Kanadassa, vaikka rikosjuttu siellä on nostettu Yhdysvaltojen joukkokannetta myöhemmin.

Peter Nygård vapaana
Nygård vielä vapaana ollessaan. Nyt sadat miljoonat ovat haihtuneet, ryhti on kadonnut asuna vankilavaatteet.