fbq
Ulkomaat
30.09.2022 08:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
kuningatar elisabet
Kuningatar Elisabetin ilmeinen kuolinsyy julkaistiin - hovi pimitti tunteja tiedon kuolemasta
Ulkomaat
30.09.2022 08:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Britannian kuningatar Elisabetin kuolintodistus on julkaistu. Kyseessä on julkinen asiakirja, jonka julkaisivat Skotlannin väestöviranomaiset.

Todistukseen kuningattaren kuolinsyyksi on kirjattu korkea ikä. Kuningatar kuoli 96-vuotiaana vanhuuteen. Kuningattaren tarkka kuolinaika oli 8. syyskuuta kello 15.10. Kuningatar kuoli Balmoralin linnassa.

Todistukseen on kirjattu kuningattaren koko nimi Elizabeth Alexandra Mary Windsor. Ammatiksi on kirjattu Hänen majesteettinsa kuningatar. Siviilisäädyn sarakkeessa lukee leski. Kuningattaren puoliso, prinssi Philip, kuoli 9. huhtikuuta 2021. Philip oli kuollessaan 99-vuotias.

Lue myös: Kuningas Charles valitsi kukat Elisabet-äitinsä suruseppeleeseen - kaunis viesti 75 vuoden takaa

Todistuksessa on myös kuningatar Elisabetin molempien vanhempien nimet. Hänen isänsä oli Albert Frederick Arthur George Windsor, suomalaisittain kuningas Yrjö VI. Hänen äitinsä oli Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon. Kun Yrjö VI kuoli ja Elisabet nousi valtaan, Elisabetin äitiä ryhdyttiin kutsumaan kuningataräidiksi.

kuningatar Elisabet
Kuningatar Elisabetin kuolintodistus on julkinen asiakirja.

Elisabetin kuolintodistuksen on allekirjoittanut 26. syyskuuta hänen tyttärensä, prinsessa Anne.

Kuolintodistus paljastaa hovin vitkuttelun kuolinuutisen julkaisemisessa. Kun Buckinghamin palatsi ilmoitti lääkärien olevan huolissaan kuningattaren terveydestä, kului alle kaksi tuntia, kun kuningatar oli jo kuollut.

Kuningattaren kuolemasta kerrottiin julkisuuteen vasta kolme tuntia kuolinajan jälkeen. Buckinghamin palatsi tiedotti 8. syyskuuta kello 18.30 kuningattaren kuolleen iltapäivällä rauhallisesti.

Lue myös: Elisabetin hautajaisissa huomattava vieraslista - kuninkaalliset ja huippupoliitikot surivat kuningatar Elisabetin kuolemaa