fbq
Ulkomaat
15.11.2022 14:26
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press
Prinssi Harry
Kuningas Charlesilta viimeinen niitti pojalleen - "Harry ja Meghan raivostuvat"
Ulkomaat
15.11.2022 14:26
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press

Kuningas Charles III on valinnut sisaruksensa prinsessa Annen ja prinssi Edwardin sijaisikseen.

Tämä tarkoittaa, että Anne ja Edward tulevat tekemään kuninkaan tehtävät, mikäli hän on siihen kykenemätön.

Tällä hetkellä ”valtion neuvonantajiksi” sopivia ovat kuningatar Camilla ja neljä muuta kuninkaallista. Heistä kaksi ovat prinssi Andrew ja prinssi Harry, joista kumpaakaan ei enää ole mahdollista työllistää kuninkaallisissa tehtävissä.

Yorkin herttua prinssi Andrew on Charlesin veli. Kuningatar Elisabet siirsi Andrew’n sivuun ja hän joutui luopumaan velvollisuuksistaan sen jälkeen, kun hänet yhdistettiin Jeffrey Epsteinin seksuaalirikosvyyhtiin.

Sussexin herttua prinssi Harry puolestaan asuu perheineen Yhdysvalloissa, eikä hänkään enää työskentele hovin tehtävissä.

Lue myös: 

Hovin etiketti venyy ja paukkuu! Prinssi Harry saakin edustaa sotilasasussa

Harry ja Meghan
Asiantuntijan mukaan Harry ja Meghan tulevat olemaan raivoissaan.

Kuningas Charles onkin päättänyt lisätä Annen ja Edwardin sijaisikseen.

Kuninkaan mukaan lisäneuvonantajat varmistavat sen, että kuninkaan tehtävät hoituvat mikäli hän on esimerkiksi ulkomailla työtehtävissä. Samalla neuvonantajien lisääminen muuttaa valtionhallinnan lakia, jonka mukaan neuvonantajat ovat hallitsijan puoliso sekä neljä yli 21-vuotiasta kruununperimisjärjestyksessä seuraavaa henkilöä.

Tällä hetkellä neuvonantajia ovat kuningatar Camilla, prinssi William, prinssi Harry, prinssi Andrew ja hänen tyttärensä prinsessa Beatrice.

Lue myös: 

Charlesin harteilla korjata perheriidat - toteuttaako kuningattaren kuolema herttuatar Meghanin toiveen? Entä häädetäänkö kohu-Andrew lopullisesti hovista?

Kuninkaallisen elämäkertakirjailijan Angela Levinin mukaan Harry tulee olemaan raivoissaan siitä, että hänet ja Andrew tullaan lopulta poistamaan listalta. Angelan mukaan tähän on kuitenkin hyvä syy, ja se on tarpeellista. Charlesille hyödyllisempää on pyytää apua Annelta ja Edwardilta.

- Harry ja Meghan raivostuvat tästä päätöksestä, Angela sanoo.

- Mutta hän asuu Kaliforniassa ja hän lakkasi toimimasta kuninkaallisissa tehtävissä, joten miksi hän olisi valtion neuvonantaja? Tässä ei ole kyse Harrysta, vaan siitä, mitä kuningas tarvitsee.

Lue myös: 

Seksiskandaalissa ryvettyneelle prinssi Andrew’lle lisää ryöpytystä: ”Vikisevä pikku pelkuri”

Charles
Harry ja Meghan ovat toistuvasti loukanneet julkisesti Charlesia ja kuninkaallista perheettä.

Kuninkaallinen kommentaattori herra Fitzwilliam muistelee, että prinssi Philipin kuolema olisi ollut erityisen vaarallinen, mikäli kuningatar Elisabet olisi ollut kykenemätön hoitamaan tehtäviään. Tällöin neuvonantajina toimivat Charles ja William. Kuningattaren ollessa 95 Charlesilla oli koronatartunta ja William oli Persianlahdella. Täten useammat kykenevät sijaiset ovat tärkeitä.

Lue myös: Kuningatar Elisabet vei poikansa arvonimet - prinssi Andrew ei palaa enää entisiin tehtäviinsä

Tilaa Seiskan uutiskirje! »