fbq
Ulkomaat
13.01.2022 20:19
Teksti: Henryk Björkström ja Julia Aalto-Setälä|Kuvat: All Over Press
Andrew
Kuningatar Elisabet vei poikansa arvonimet - prinssi Andrew ei palaa enää entisiin tehtäviinsä
Ulkomaat
13.01.2022 20:19
Teksti: Henryk Björkström ja Julia Aalto-Setälä|Kuvat: All Over Press

Prinssi Andrew, 61, ei palaa enää entisiin tehtäviinsä. Buckinghamin palatsi tiedotti asiasta torstaina (13.1.) harvinaisella lausunnolla. Samalla Yorkin herttuanakin tunnettu Andrew luopuu kaikista sotilaallisista arvonimistään sekä saamastaan kuninkaallisesta tuesta, jolloin arvonimet ja etuoikeudet palaavat kuningattarelle. 

Prinssi Andrew ei ole itse kommentoinut asiaa.

Lue myös: Seksirikoskohussa ryvettynyt Prinssi Andrew lopetti vitkuttelun – vastaa kanteeseen New Yorkissa

Andrew
Prinssiä ei puhutella jatkossa enää "Hänen kuninkaallisena korkeutenaan".

Andrew ei tästedes jatka missään virallisissa tehtävissä. Hovin mukaan prinssi vastaa nyt häntä kohtaan nostetut syytteet yksityishenkilönä. 

Lue myös: Prinssi Andrew'n piina syvenee - tuomari määräsi oikeuteen, talous kuralla ja perhe raivoissaan

Taustalla historiallinen siviilikanne

Titteleiden riisumisen taustalla ovat tämän viikon tapahtumat. Prinssi sai keskiviikkona (12.1.) huonoja uutisia, kun hän sai kuulla joutuvansa tänä vuonna vastaamaan siviilikanteeseen Yhdysvaltain oikeudessa. Tämä on ensimmäinen kerta koskaan, kun Ison-Britannian hallitsijan perheenjäsen joutuu oikeuden eteen Yhdysvalloissa.

Andrew joutui viime vuonna ankaran arvostelun kohteeksi ystävyydestään seksirikollisen Jeffrey Epsteinin kanssa. Sotku oli valmis, kun yhdysvaltalainen Virginia Giuffre, 38, nosti siviilikanteen prinssiä vastaan väittäen tämän käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi Epsteinin talolla.

Tapauksen aikaan Giuffre oli alaikäinen. Andrew’n juristit ovat viime kuukaudet yrittäneet kumota kanteen, mutta nyt tuomari on määrännyt prinssin vastaamaan syytteeseen Yhdysvaltain oikeudessa. 

Andrew
Prinssi Andrew ei ole työskennellyt virallisissa edustustehtävissä vuoden 2019 jälkeen.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »