fbq
Ulkomaat
21.11.2022 12:15
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press
Charles
Kuningas Charlesilta erikoinen linjaus: kajosi joulupöydän perinteisiin tarjoiluihin!
Ulkomaat
21.11.2022 12:15
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press

Charles III, 73, on pian ollut kokonaiset kolme kuukautta Ison-Britannian kuningas. Hänen äitinsä kuningatar Elisabet menehtyi syyskuun 8. päivä. Charlesin kruunajaiset järjestetään Lontoossa Westminster Abbeyn katedraalissa toukokuun 6. päivänä 2023.

Nyt joulun alla Charles on tehnyt radikaalin päätöksen, joka vaikuttaa Britannian joulupöytäperinteisiin perustavanlaatuisella tavalla. Hän on nimittäin kieltänyt hanhenmaksan joka ikisestä kuninkaallisesta residenssistä ja palatsista.

Tämä tarkoittaa, että kuninkaan käskystä joulupöydän perinneherkku on bannattu. 

Hovi on vahvistanut päätöksen.

Lue myös: Prinsessa Victoria panikoi Ruotsin hovista kertovan tv-sarjan vuoksi: "Todella vaikea hyväksyä"

Charles
Charles heiluttaa hyvästit perinneherkulle.

Ällöttävä tuote

Päätös on saattanut syntyä ulkopuolisesta paineesta. Eläinoikeusjärjestö Peta nimittäin kampanjoi suureleisesti hanhenmaksan syömistä vastaan

Peta on päättänyt kiitokseksi kuninkaan päätöksestä lähettää tälle vegaanikokki Alexis Gauthierin tekemää "faux grasia", eli vegaanista hanhenmaksaa.

Jo ennen kuninkuuttaan Charlesin kerrotaan sanoneen hanhenmaksaa ällöttäväksi tuotteeksi. Arvokasta herkkua tuotetaan epäeettisin tavoin, sillä sen tuotannossa hanhia ja ankkoja pakkosyötetään ja ne joutuvat elämään huonoissa oloissa. 

Lue myös: Kuningas Charlesilta viimeinen niitti pojalleen - "Harry ja Meghan raivostuvat"

Hanhi
Kiinasta löytyneiden fossiilien perusteella hanhi on saatettu kesyttää jo 7000 vuotta sitten. Kuva arviolta vuodelta 1910.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »