fbq
Ulkomaat
23.09.2022 18:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Hollannin kruununprinsessa Amalia
Hollannin prinsessa Amalia ei törsää vaatteisiin - halpisiltapuku ja laina-asusteet
Ulkomaat
23.09.2022 18:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Hollannin kruununprinsessa Amalia, 18, osallistui ensimmäistä kertaa elämässään vanhempiensa, hallitsijapari Willem-Alexanderin, 55, ja Maximan, 51, rinnalla Prinsjesdagin eli prinssinpäivän seremonioihin. 

Prinsjesdag -päivän perinteet ulottuvat kauas historiaan. Se oli vuoden tärkeimpiä päiviä hollantilaisille 1700-luvulla, jolloin sitä juhlittiin Vilhelm V Oranialaisen syntymäpäivän kunniaksi. 
1800-luvulta lähtien Prinsjesdag -päivän tärkein tapahtuma on ollut parlamentin avajaiset, jossa hallitsija pitää puheen hovilta parlamentille. 

Lue myös: Hovissa iso perheriita kuningattaren kuolinpäivänä! Harry raivostui Charlesille - syynä Meghan

Tilaisuuteen pukeudutaan yhä prameilevasti, mikä näkyi tänäkin vuonna kuninkaallisen perheen asuissa. Hovia edustivat hallitsijaparin ja Amalian lisäksi kuninkaan veli, prinssi Constantijn ja vaimonsa, prinsessa Laurentien.

Maxima törsää, tytär ei

Hovin naiset olivat pukeutuneet iltapukuihin. 

Amalia osoittautui ekologiseksi prinsessaksi, sillä hän ei teettänyt arvokasta uniikkipukua tai hankkinut asuaan kalliista merkkiliikkeestä.

Prinsessa valitsi ensimmäiseen Prinsjesdagin edustukseensa valmismekon ASOS-brändin mallistosta. Vihreä mekko oli maksanut kohtuulliset 107,99 euroa, paljastaa hovitoimittaja Rick Evers

Hollannin kuningatar Maxima ja kruununprinsessa Amalia
Äidin ja tyttären juhla-asuilla on tuhansien eurojen hintaero.

 

Asusteisiin Amalia ei sijoittanut senttiäkään, vaan kävi Maxima-äidin vaatekaapilla, UFO No More kertoo. Kuningattaren asusteista hän valitsi Anna Ceceren käsilaukun ja Fabienne Delvignen hatun. 

Lue myös: Meghan vuodatti kyyneleitä hautajaisissa - teki Harryn kanssa tylyn tempun Elisabetille vain päiviä ennen kuolemaa

Amalian kengät ovat tiettävästi italialaisen Gianvito Rossin mallistosta. 

Käly suosii kotimaista

Maxima luottaa asuissaan kalliisiin laatubrändeihin. 

Hänen veistoksellinen jäänharmaa pukunsa oli suunnittelija Mohamed Benchellalin, kengät Gianvito Rossin ja laukku Christian Diorin. 

Hollannin prinssipari Contantinj ja Laurentien
Laurentien luotti asuvalinnassaan hollantilaiseen muotihuoneeseen.

Kuninkaan käly, prinsessa Laurentien pukeutui arvokkaaseen tilaisuuteen Hardies Couturen asuun, johon hän oli yhdistänyt Evelien Gentisin hiuslaitteen.

Lue myös: Kuningatar Margareeta, 82, sairastui koronaan - positiivinen testitulos heti kuningatar Elisabetin hautajaisten jälkeen

Tilaa Seiskan uutiskirje! »