fbq
Ulkomaat
20.09.2022 10:26
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Sussexin herttuapari Harry ja Meghan
Meghan vuodatti kyyneleitä hautajaisissa - teki Harryn kanssa tylyn tempun Elisabetille vain päiviä ennen kuolemaa
Ulkomaat
20.09.2022 10:26
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Kuninkaallinen perhe, 500 kutsuvierasta ja Ison-Britannian kansa jättivät maanantaina (19.9.) viimeiset hyvästinsä rakastetulle kuningatar Elisabetille

 

Elisabetin kuoleman jälkeen brittihovin jäsenet ovat sulassa sovussa edustaneet yhdessä. Sussexin herttuapari Harry ja Meghan ei saanut kutsua sunnuntai-iltana (18.9.) Buckinghamin palatsissa järjestetylle vastaanotolle, jonne saapui kuninkaallisia sekä poliittista kermaa ulkomaita myöten.

Lue myös: Huomasitko? Prinsessa Catherine kunnioittaa kuningatarta kauniilla asusteella - kuvat

Hautajaisiin herttuapari osallistui kuninkaallisen perheen rinnalla. 

Sussexin herttuatar Meghan, kuningatar Camilla, Walesin prinsessa Catherine, prinssi George ja prinsessa Charlotte
Meghan liikuttui seuratessaan kuningattaren arkkua.

 

Meghan saapui Westminster Abbeyn kirkkoon Elisabetin miniän, Wessexin kreivitär Sophien seurassa. 

Sussexin herttuatar Meghan
Nähtäväksi jää, palaako Meghan enää Isoon-Britanniaan appensa Charlesin valtakaudella.

 

Lue myös: Yllätys Elisabetin hautajaisissa - uupumuksesta toipuva ruhtinatar Charlene saapui jättämään hyvästit kuningattarelle

Tunteet ottivat vallan Meghanista kesken seremonioiden. Hän pyyhki kyyneleitä, kun kuningattaren arkku kannettiin siunaustilaisuuden jälkeen perheen ohitse. 

Elisabet toivoi viimeistä tapaamista

Harry ja Meghan olivat työmatkalla Euroopassa, kun he saivat kuulla Elisabetin voinnin heikentyneen. Kuninkaallinen perhe kutsuttiin jättämään hyvästit hallitsijalle Balmoraliin Skotlantiin, missä Elisabet oli edelliset viikot viettänyt lomaansa. 

Lue myös: Kuningas Charles valitsi kukat Elisabet-äitinsä suruseppeleeseen - kaunis viesti 75 vuoden takaa

Luottotoimittajansa mukaan Sussexin herttuaparin oli tarkoitus matkustaa Skotlantiin yhdessä, mutta kuninkaallinen perhe toivoi toisin. Cambridgen herttuatar Catherine oli jäänyt kotiin Windsoriin, joten myös Meghan jätti matkan väliin, ja Harry lensi yksin perheensä luokse. 

Sussexin herttuapari Harry ja Meghan
Harryn ja Meghanin työmatka katkesi äkillisesti kuningattaren kuolemaan. Parin lapset ovat olleet jo toista viikkoa ilman vanhempiaan kotona Yhdysvalloissa. 

 

Elisabet toivoi tapaamansa Harryn ja Meghanin syyskuussa. Hän lähetti parille kutsun Balmoralin linnaan, mutta pariskunta kieltäytyi vierailusta ja keskittyi vierailuunsa Isossa-Britanniassa ja Saksassa. 

Kun Harry lopulta saapui kohtalokkaana torstai-iltana (8.9.) Balmoraliin, oli isoäiti jo poissa. 

Lue myös: Kiusallinen kohtaaminen Elisabetin hautajaisissa! Espanjan ex-hallitsijapari Juan Carlos ja Sofia edusti yhdessä - emerituskuningas ei kyennyt kävelemään omin voimin

Tilaa Seiskan uutiskirje! »