fbq
Ulkomaat
08.12.2022 20:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, All Over Press
Céline Dion
Céline Dion, 54, on vakavasti sairas: Kouristukset estävät laulamisen ja hankaloittavat kävelemistä
Ulkomaat
08.12.2022 20:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, All Over Press

Laulaja Céline Dion, 54, kertoo olevansa vakavasti sairas.

Céline julkaisi Instagram-sivullaan videon, jossa kertoo murtuneena pahasti huonontuneesta terveydentilasta.

- Kuten tiedätte, olen aina ollut kuin avoin kirja. En ollut valmis puhumaan tästä aiemmin... Nyt olen valmis. Olen kärsinyt terveysongelmista pitkään. On ollut hyvin vaikeaa kohdata nämä haasteet ja kertoa siitä, mitä olen joutunut käymään läpi, hän puhuu.

- Minulle diagnosoitiin vastikään erittäin harvinainen neurologinen sairaus nimeltä stiff-person-oireyhtymä. Se löytyy noin yhdeltä miljoonasta, laulajatar paljastaa diagnoosinsa.

Lue myös: Celine Dion suree yhä edesmennyttä aviomiestään: "Kaipaan asioita, joita mies tekisi"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Celine kertoo, että hän kärsii kouristuksista, jotka johtuvat oireyhtymästä.

- Valitettavasti kouristukset vaikuttavat jokapäiväiseen elämääni. Joskus käveleminen tuottaa minulle vaikeuksia, enkä pysty käyttämään äänihuuliani samalla tavalla kuin ennen.

- Laulaminen on kaikkeni. Olen laulanut koko elämäni ja sitä rakastan kaikkein eniten, Céline myöntää ja nieleskelee kyyneleitään.

Céline joutuu sairauden takia perumaan Euroopan-kiertueensa, jonka oli tarkoitus alkaa helmikuussa. Hän kertoo tekevänsä kaikkensa voidakseen palata jälleen keikkalavoille, ja kiittelee sekä fanejaan että perhettään saamastaan valtavasta tuesta.

Lue myös: Céline Dion nappasi miljoonien eurojen mainosdiilin huippumerkin mainoskasvona - kärsi silti pahoista itsetunto-ongelmista!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Neuroliiton sivuilla kerrotaan, että stiff-person-syndroomaan eli jäykkyysoireyhtymään liittyy tahdonalaisten liikkeiden hitaus, lihasjäykkyys sekä spasmioireet eli kouristukset.

Sairaus aiheuttaa pysyvää lihasylijännitystä ja jäykkyyttä, jotka johtavat spasmeihin ja kramppioireisiin. Voimakkaiden oireiden aikana voi tapahtua jopa luiden murtumista ja nivelten paikaltaan menoa.

Sairauden hoitoon käytetään lääkkeitä sekä kuntoutusmenetelmiä kuten venyttelyä ja hierontaa.

Lue myös: Suomeen saapuva Celine Dion kävi läpi elämänsä raskaimmat vuodet – sai lahjan, joka pysäytti hänet kokonaan: Se iski sieluuni toden teolla!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »