Temptation Island Suomi

Näkökulma: Temptation Island Suomi tarjoaa rahattomille ja keskenkasvuisille ikiteineille kolmen viikon ilmaisen ryyppyreissun!

30.03.2019 11:19

Temptation Island Suomesta on muodostunut monelle tv-katsojalle kevään kohokohta. Eikä ihme, sillä sarjassa neljä pariskuntaa suuntaa Thaimaahan ”testaamaan parisuhdettaan” sinkkujen yrittäessä vietellä varattuja miehiä ja naisia.

Suomen Temptation Islandissa tarjoillaan ilmaista viinaa suurin piirtein joka päivä (treffit mukaan luettuna), ja joka toinen ilta miesten ja naisten resorteissa järjestetään erilaisia teemajuhlia, joiden aikana taltioidaan nuorten kännisekoiluja ja mahdollisia syrjähyppyjä.

Lue myös: Sönkötystä ja lattian takomista nyrkein Temptation Island Suomessa! Iiro ottaa tukevat jurrit: ”Mä oon selvinnyt niin monesta…”

Rapakon takana rakastutaan

Kohuohjelman Suomen versio on huomattavan erilainen verrattuna formaatin jenkkiversioon, joka nähdään Livillä lauantaisin klo 21. Jenkkiversiossa jaksoja on puolet vähemmän, eikä iltanuotioille anneta omaa jaksoa. Jenkkiversiossa ei myöskään mässäillä ilmaisella viinalla ja yritetä saada varattuja pelehtimään sinkkujen kanssa kännipäissään.

Temptation Island USA lennätti neljä pariskuntaa Havaijille, ja jokainen pariskunnista on seurustellut useamman vuoden ajan. Suomen versiossa parisuhdettaan testaavat enimmillään vuoden ajan seurustelleet parit – yksi jo saarelta poistunut pariskunta oli seurustellut puoli vuotta ennen ohjelman kuvauksia.

Yhdysvaltain versiossa pariskunnat ovat hakeneet ohjelmaan todella testatakseen parisuhteitaan ja löytääkseen vastauksia ihmissuhteisiinsa liittyviin kysymyksiin. Heidän parisuhdeongelmansa liittyvät muun muassa uskottomuuteen ja avioliittoon liittyvään painostukseen.

Temptation Island USA:ssa pariskunnat todella pohtivat asioita ja analysoivat omia tunteitaan, luovat uusia ihmissuhteita sinkkujen kanssa – ja jopa rakastuvat. He eivät ole saarella ilmaisen viinan perässä, heillä on rahaa juoda ilman tuotantoyhtiön tukea. Lisäksi iltanuotioilla juontaja Mark L. Walberg tarjoaa ajoittain ahdistuneille pareille lempeän tukensa. Suomen versiossa juontaja Sami Kuronen grillaa pariskuntia viimeiseen asti.

Lue myös: Temptation Island Suomessa jälleen draamaa – mustasukkainen Juuso saa raivarit avovaimonsa ”kaulailusta”: ”Vi**u mä en ymmärrä, et toi muija..."

Rahatonta rellestämistä

Temptation Island Suomen pareista parhaiten tienaava on turhia raivareita vetävä Juuso hieman yli 27 000 euron ansiotuloillaan. Vähiten tienasi Jenina reilun 3 100 euron ansioillaan. On selvää, että Temptation Island Suomi vetää puoleensa rahattomia ja keskenkasvuisia nuoria, joita kiinnostaa lähinnä kolmen viikon ilmainen loma ja jonkun muun maksama alkoholitarjoilu. Kyllä, TIS-tähdet ovat aikuisia, mutta he käyttäytyvät kuin ensimmäisen kerran viinipullon käteensä saaneet teinit. 

Lue myös: Näin tienaavat Temptation Island Suomi -parit! Tulokuningatar- ja kuningas ylittivät juuri ja juuri 50 000 euroa! 

Toki on muistettava kulttuurierot esimerkiksi alkoholin suhteen. Yhdysvalloissa ei ole lainkaan tavatonta, että ihmiset nauttivat drinkin tai pari illassa. Suomessa drinkki tai pari tarkoittaa muistinmenetystä ja konttaamista kotiin pilkun jälkeen. Ja kun tarjoilusta ei tarvitse maksaa mitään, jatketaan juomista niin kauan kunnes oksennusrefleksi vie voiton.

Ei pidä ymmärtää väärin, rakastan Temptation Islandin kumpaakin versiota. Ne kuitenkin eroavat toisistaan niin paljon, että niiden perustuminen samaan formaattiin tuntuu ajoittain mahdottomalta ajatukselta.

Vaikka Temptation Island Suomi on kaikessa myötähäpeässään koukuttavaa seurattavaa, nousee Temptation Island USA sisällöllisesti kotimaisen version yläpuolelle mennen tullen. Psykologinen ja syviin tunteisiin pureutuva parisuhdetesti on huomattavasti suomalaisten kännisekoilua mielenkiintoisempaa seurattavaa.

Temptation Island Suomi Nelosella keskiviikkoisin ja torstaisin klo 22. Temptation Island USA Livillä lauantaisin klo 21.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy Käyttäjäksi Tästä linkistä!

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: Nelonen Media

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!