Telkkari

Mira Luoti avautui rankoista kokemuksistaan EVS-ohjelmassa - opettaja yritti raiskata: "Rehtorin mukaan hain vain huomiota!"

23.03.2018 13:41

Tällä viikolla kohuotsikoihin noussut ohjaaja Aku Louhimies jätti saapumatta Enbuske, Veitola & Salminen -keskusteluohjelmaan eilen torstaina (22.3.) 

Akun tilalle vieraaksi saapui laulaja Mira Luoti. Helsingin Sanomien Kuukausiliitte julkaisi maaliskuussa kattavan artikkelin turkulaisesta musiikinopettajasta, joka oli ahdistellut kymmeniä alaikäisiä tyttöjä vuosikymmenien ajan. Mira oli yksi miehen uhreista. Ahdistelun lisäksi opettajalla oli ollut seksisuhteita oppilaidensa kanssa. 

Vaikka Akun tapaus ja Miran kokema trauma eivät liity toisiinsa, olivat laulajan vanhat traumat nousseet pintaan hänen katsoessaan maanantaina esitettyä A Talk-ohjelmaa, jossa käsiteltiin Aku Louhimiehen tapausta.

-  Asia tuli uniini, enkä saanut nukuttua. Lähetin Pamela Tolalle viestin, että olette ihan superrohkeita, koska uskalsitte avata suunne, Mira kertoi ohjelmassa.

Rehtori ei uskonut

Miran mukaan opettaja yritti raiskata hänet teini-ikäisenä. Hänen äitinsä huomasi heti, ettei kaikki ollut hyvin. Äiti sai Miran kertomaan, mitä oli tapahtunut. 

- Menimme äitini kanssa rehtorin puheille, ja hän pisti sen vilkkaan mielikuvitukseni piikkiin. Rehtorin mukaan hain ainoastaan huomiota. Se tuntui järkyttävältä, Mira muisteli.

Osa muistakin uhreista yritti kertoa kokemuksistaan, mutta tuloksetta. Erään uhrin vanhemmat yrittivät päästä rehtorin juttusille, mutta aikaa ei saatu koskaan sovittua. 

- Rehtori oli sitä mieltä, ettei asiaa voida viedä eteenpäin, koska opettajan talous ja perhe voivat kärsiä. Muistan vieläkin sen, kun iso mies katsoo suoraan silmiin ja sanoo, että ymmärrätte kai, tytöt, että voitte pilata elämäni.

Ahdisteltu myös aikuisena

Mira kertoo, että tapaus on vahvasti hänen mielessään edelleen, ja asiasta kertominen suorassa lähetyksessä saa hänet tärisemään. Haastattelun päätteeksi juontaja Maria Veitola kysyi, onko Mira kokenut seksuaalista ahdistelua aikuisena.

- Pari vuotta sitten, ja se nosti entiset traumat pintaan. En pysty kuitenkaan puhumaan siitä, Mira kertoo.

 

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!