”Kyllähän se järkytti!” Justimusfilms-ryhmä löi rahoiksi tv-sarjalla: ”Sisäfileetä joka päivä ravintolassa”

Telkkari | 25.12.2020 20:04

Kun Sami Harmaala, Juho Nummela ja Joose Kääriäinen alkoivat vuonna 2009 omaksi ilokseen kuvaamaan sketsivideoita Youtubeen, syntyi Justimusfilms. Teini-ikäiset pojat halusivat vain kuluttaa aikaansa Haapavedellä, Pohjois-Pohjanmaalla. Kukaan ei osannut aavistaa, että joku päivä olisivat näin suosittuja ja vetäisivät Nosturin täyteen kirkuvia faneja.

Lue myös: Justimusfilms-sketsiryhmä avautuu matkastaan suosion huipulle: ”Montakohan hermoromahdusta ja paniikkikohtausta olen saanut?”

Pikkupoikien palkkakuitti

Kun harrastelupohjalta alkaneesta videoiden kuvaamisesta tuli elanto, oli seuraavan hämmästyksen paikka.

– Kuullessamme paljonko siitä tv-sarjasta pikkupojille maksetaan, niin kyllähän se järkytti. Vaikka se oli ihan täysin normaali summa, oli se aika hurjan kuuloinen kotona asuvalle teini-ikäiselle, Sami kertaa järkytystä.

– Kyllä se konkretisoitu varmaan siinä, kun alkoi niitä keikkoja olemaan ja pystyi syömään sitä sisäfileetä joka päivä ravintolassa, Juho naureskelee.

– Mutta sitä ennen ei ollut kyllä pienintä aavistustakaan siitä, että aikoisi tehdä siitä ammattia. Se oli ihan puhtaasti ajan kuluttamista, Sami kertoo.

Uusi sarja Duo alkaa TV2:lla joulupäivänä. Sarjan malleina poseeraavat Juho ja Joose.
Uusi sarja Duo alkaa TV2:lla joulupäivänä. Sarjan malleina poseeraavat Juho ja Joose.

Lue myös: Kaikki katastrofin ainekset! Justimusfilms-ryhmän Juho rehellisenä suosion huippuvuosista: Se oli niin hämärää aikaa…

Ensimmäinen palkka

Ensimmäisen tv-sarjan palkkakuitti myös hujahti käsistä nuorella ihmisellä varsin pikaiseen.

– Se kuluu aika nopeasti nuorella tyypillä. Ei osannut silloin käyttää rahaa mitenkään järkevästi, joten se menee hyvin nopeasti kaikkeen, Sami pohtii.

– Joo, täysin sama, Juho komppaa.

– Se oli kyllä semmoinen summa, että ajatteli että ”oo, nyt minä tällä elelen”. Ei siinä kauaa mennyt, kun se oli kulutettu. En ylipäätään ollut saanut palkkaa koskaan aiemmin, Sami muistelee.

 

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Timo Korhonen ja YLE
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!