Justimusfilms-sketsiryhmä avautuu matkastaan suosion huipulle: ”Montakohan hermoromahdusta ja paniikkikohtausta olen saanut?”

Telkkari | 18.12.2020 22:51

Kun Sami Harmaala, Juho Nummela ja Joose Kääriäinen alkoivat vuonna 2009 omaksi ilokseen kuvaamaan sketsivideoita Youtubeen, syntyi Justimusfilms. Teini-ikäiset pojat halusivat vain kuluttaa aikaansa Haapavedellä, Pohjois-Pohjanmaalla. Kukaan ei osannut aavistaa, että joku päivä olisivat näin suosittuja ja vetäisivät Nosturin täyteen kirkuvia faneja. Miten tässä kävi näin?

– Se lähti siitä harrasteluhommasta ja harrastelua se oli monta vuotta. Jossain vaiheessa siitä tuli työ, Juho kertaa vuosien kulumista.

Sami, Juho ja Joose ovat pyörittäneet Justimusfilmsiä jo yhdeksän vuotta.
Sami, Juho ja Joose ovat pyörittäneet Justimusfilmsiä jo yhdeksän vuotta.

Lue myös: Ronskista huumorista tunnettu Justimusfilms jätti levyttämisen ja keikkailun: Musiikkivideosta tuhansien eurojen sakot!

Kaikki lähti Laneista

– Ei ollut kirjaimellisesti mitään hajua, että siitä voisi tulla mitään muuta. Ei ollut esimerkkitapauksia, jotka olisivat Youtubesta nousseet mihinkään. Ainakaan Suomessa. Mutta sitten kun tuli tv-sarja ja keikkoja, niin ajatteli että nyt perkule, Juho muistelee.

Yksittäistä tekijää sille, miten koomikkokolmikosta tuli niin valtavan suosittu eivät nuoret miehet osaa nimetä.

– Yksi selvä etappi oli se, kun aloimme liittää musiikkia sketseihimme. Sitten tuli vanha kunnon klassikko, Lanit-kappale. Se oli yksi alkuvaiheen tekijöistä, joka selvästi aiheutti isomman leviäimisen. Se kolahti jotenkin oikeaan aikaan oikealle jengille. Sen jälkeen se onkin ollut sellaista tasaista kasvua, kertoo Sami.

– Ja laskua, Juho lisää ja jatkaa

– Niin varmasti spontaanius, rentous, hauskanpito ja sen välittyminen olivat varmasti syitä miksi siitä tuli aluksi sellainen siisti ilmiö. Olisi surullista, jos se olisi jäänyt sellaiseksi. Tavallaan tyhjänpäiväiseksi.

– Meillä oli esimerkiksi Parkour pojat-niminen sketsi, jossa kirjaimellisesti kuvasimme kun hypimme kuperkeikkoja lumihangessa. Se video on aika lailla siinä, Sami kertoo esimerkkinä.

– Joo, ei se ihan hirveästi taitoa vaadi. Tavallaan olihan se symppistä, mutta hyvä että siitä on menty eteenpäin, Juho komppaa.

Uusi sarja Duo alkaa TV2:lla joulupäivänä. Areenasta se löytyy jo nyt. Sarjan malleina poseeraavat Juho ja Joose.
Uusi sarja Duo alkaa TV2:lla joulupäivänä. Areenasta se löytyy jo nyt. Sarjan malleina poseeraavat Juho ja Joose.

Lue myös: Supersuositun Justimusfilmsin Juho paljastaa: Kieltäydyin tosi-tv-sarjasta kesäteatterin takia!

Äänitykset roskakatoksessa

Matka Youtubesta televisioon ei ole ollut yksin ruusuilla tanssimista.

– Montakohan hermoromahdusta ja paniikkikohtausta olet saanut matkalla Youtubesta telkkariin? Juho naureskelee.

– Yhtäkkiä saatiin tv-sarja ja piti kirjoittaa satoja sketsejä parissa kuukaudessa. Meillä ei ollut minkäänlaista kokemusta minkäänlaiseen viralliseen käsikirjoittamiseen – eikä oikeastaan mihinkään muuhunkaan. Ei se nuorempana osannut niin hirveää paniikkia aiheuttaa, mutta se ehkä näkyi tuloksessakin, että se oli todella uusi juttu. Kerran äänitettiin roskakatoksessa Herttoniemessä aamuneljältä sellaista sketsibiisiä jonka piti aamulla olla valmis, muistelee Sami.

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Timo Korhonen, Justimus ja YLE
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!