fbq
Heikki Kinnunen, 72, puntaroi jatkoaan Mielensäpahoittajana: ”Kavereita putoilee edestä ja takaa” – Tuomas Kyröltä hurja heitto seuraavaksi päätähdeksi! | Seiska
Telkkari
05.01.2019 21:06
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: Timo Korhonen ja MTV
Tuomas Kyrö ehdottaa Heikki Kinnuselle seuraajaa mielensäpahoittajana.
Heikki Kinnunen, 72, puntaroi jatkoaan Mielensäpahoittajana: ”Kavereita putoilee edestä ja takaa” – Tuomas Kyröltä hurja heitto seuraavaksi päätähdeksi!
Telkkari
05.01.2019 21:06
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: Timo Korhonen ja MTV

Ilosia aikoja -elokuvassa Mielensäpahoittajana loistanut Heikki Kinnunen, 72, lähtee tiistaista alkaen karistamaan hahmon ennakkoluuloja Maikkarin uutuussarjassa. Jaksoissa karvareuhkapää tutustuu ajan ilmiöihin "ennen kaikki oli paremmin" -fraasinsa kautta.

– Tämä taitaa olla maailman ensimmäinen tv-sarja, jossa kirjailija lähettää fiktiivisen hahmonsa kohtaamaan oikeita ihmisiä ja etsimään oikeita vastauksia, kirjailija Tuomas Kyrö, 44, nauraa.

Lue myös: Tuomas Kyrö iski kultasuoneen: Mielensäpahoittaja tahkoaa tuohta!

Keskusteluissa Mielensäpahoittaja ei jää kakkoseksi. Roolia esittävän Heikin mukaan se kuvaa hahmon valistuneisuutta.

– Mielensäpahoittaja ei ole tyhmä jätkä! Ei hän ole 1950-luvulle jämähtänyt, vaan ukko seuraa enemmän aikaansa kuin keskivertosuomalainen koskaan.

Heikille Mielensäpahoittaja on ollut mieluinen rooli, johon on ollut helppo samaistua.

– Tässä iässä ei tarvitse mielensä pahoittamista harjoitella. Tilanteita, joista pahoittaa mielensä, tulee vastaan päivittäin Heikki hymähtää.

Ennen kaikki oli paremmin -kirjassa Mielensäpahoittaja ryhtyy kirjoittamaan ”bolgeja”.
Ennen kaikki oli paremmin -kirjassa Mielensäpahoittaja ryhtyy kirjoittamaan ”bolgeja”.

 

Lue myös: Näin syntyy uusi Mielensäpahoittaja-elokuva: Heikki Kinnunen, 71, loistaa päätähtenä suu mutrussa ja karvalakki vinossa – lue Seiskan reportaasi!

Heikille kehuja kadulla

Ilosia aikoja -elokuva keräsi 350 000 katsojaa ja oli koko viime vuoden katsotuin suomalainen elokuva. Heikki tunnustaa saaneensa nimikkoroolistaan olkaantaputtelua jopa kadulla liikkuessaan.

– On tultu huikkaamaan, että kiitoksia elokuvasta. Elokuva tuntuu koskettaneen erityisesti nuoria ja vanhempia miehiä, he ovat sanoneet katsoneensa joitain kohtauksia vedet silmissä.

Yleisömenestyksestä huolimatta konkarinäyttelijä ei lupaa varmaa jatkoa Mielensäpahoittajan näyttelemiselle. Ei, vaikka Tuomas paljastaa kirjoittavansa parhaillaan kolmatta Mielensäpahoittaja-elokuvaa.

– Katsotaan, eletään päivä kerrallaan. Ei tässä iässä voi tulevaa suunnitella hirveän pitkälle, kun kavereita putoilee edestä ja takaa, Heikki muistuttaa.

– Virtaa kyllä riittää, mutta enemmänkin kyse alkaa olla kunnosta.

Heikki Kinnunen povaa Mielensäpahoittajalle pitkää tulevaisuutta, vaikka ei itse enää mukana olisikaan. – Aiheethan eivät lopu, jos kirjailija pitää vain mielen avoimena, hän sanoo.
Heikki Kinnunen povaa Mielensäpahoittajalle pitkää tulevaisuutta, vaikka ei itse enää mukana olisikaan. – Aiheethan eivät lopu, jos kirjailija pitää vain mielen avoimena, hän sanoo.

 

Lue myös: Heikki Kinnunen liikuttui Mielensäpahoittaja-elokuvasta: Kyllä löi vedet silmiin!

Kuka korvaisi Heikin?

Tuomaksen kirjoituspöydällä olevassa käsikirjoituksessa Mielensäpahoittaja lähtee autonhakumatkalle Saksaan. Tavoitteena on löytää vuoden 1972 Ford Escort, jollaisen hän aikoinaan omisti.

– Jos Heikki ei näyttele Mielensäpahoittajaa, pyydetään Jasper Pääkköstä, Tuomas heittää.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!