Uutiset

Tuomas Kyrö iski kultasuoneen: Mielensäpahoittaja tahkoaa tuohta!

24.10.2016 18:08

Kirjailija Tuomas Kyrö osasi tuskin aavistaa vuonna 2010 iskeneensä kultasuoneen luodessaan Mielensäpahoittaja-hahmon Ylen radioteatterille. Pahantuulinen 80-vuotias jäärä on sittemmin ihmetellyt maailman menoa niin kirjoissa, teatterin lavalla kuin valkokankaallakin. Rahat sadoistatuhansista lukijoista ja katsojista ovat valuneet luonnollisesti Mielensäpahoittaja Oy:lle.

Tuomaksen ja hänen Pirjo-vaimonsa pääosin omistama yritys teki viimeisimmän tilikautensa aikana voittoa 381 000 euroa. Tulokseen päästiin 738 000 euron liikevaihdolla. Siinä sivussa Mielensäpahoittaja-putiikki maksoi veroja voitostaan liki 100 000 euroa.

 

Pankkitilillä pitoa

Firman huikean tuloksen taustalla on ainakin toissa vuonna ilmestynyt Mielensäpahoittaja-elokuva, joka keräsi yli puoli miljoonaa katsojaa. Osa rahoista lienee tosin maksettu jo edellisellä tilikaudella, sillä putiikki teki tuolloinkin reippaan 232 000 euron voiton.

Kahden vahvan vuoden jälkeen yhtiön pankkitilillä riittää pitoa. Firmalla on rahavaroja peräti 571 000 euron edestä. Voitoista saattaa myös hyvällä omallatunnolla nostaa vajaan 48 000 euron osingot.

 

Ryhtyi kustantajaksi

Merkeistä päätellen Tuomas aikoo ottaa jatkossa mallia kirjailijakollegoiltaan Sofi Oksaselta ja Juha Vuoriselta ryhtymällä kustantajaksi. Hän on julkaissut jo Mielensäpahoittaja Oy:n kautta Uusi urheilukirja -opuksen, vaikka onkin WSOY:n kirjailija.

Tuomas osaa myös toisintaa menestysreseptiään, sillä tänä vuonna on määrä ilmestyä kaikkiaan kolme Mielensäpahoittaja-aiheista kirjaa. Tuomaksen pitää kiireisenä myös esiintyminen suosittuna tv-panelistina. Tällä hetkellä hän tähdittää MTV3:n Pitääkö olla huolissaan -sarjaa.

 

 

 

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!