fbqPeter Nygård näyttäytyi nuutuneena ja raihnaisena – seksuaalirikoksista syytetyn suomalaissyntyisen miljonäärin kunto yllätti oikeudessa! | Seiska
Ulkomaat
22.10.2021 18:02
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: CTV News ja All Over Press
Peter Nygård
Peter Nygård näyttäytyi nuutuneena ja raihnaisena – seksuaalirikoksista syytetyn suomalaissyntyisen miljonäärin kunto yllätti oikeudessa!
Ulkomaat
22.10.2021 18:02
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: CTV News ja All Over Press

Seksirikoksista syytetty suomalaissyntyinen multimiljonääri Peter Nygård, 80, nähtiin kuukausien tauon jälkeen julkisuudessa. Väsyneen ja raihnaisen oloinen Nygård oli lokakuun alussa kuultavana luovutuksestaan Kanadasta Yhdysvaltoihin.

Winnipegiläisessä vankilassa tiilenpäitä lukeva ex-yritysjohtaja odottaa luovutustaan vastaamaan joukkokanteeseen useista kymmenistä seksuaalirikoksista. Joukkokanteessa mukana on muun muassa syytöksiä teini-ikäisten tyttöjen hyväksikäyttöä ja suoranaisia raiskauksia. Lisäksi kaksi hänen omista pojistaan väittää isänsä järjestäneen heidän raiskaamisensa isän "tyttöystävänä" olleen prostituoidun toimesta.

Peter Nygård videoyhteydellä oikeussalissa
Oikeudenistuntoon Peter osallistui videoyhteydellä vankilasta terveyssyihin vedottuaan.

Nygård yllättäen ilmoitti suostuvansa luovutukseensa Yhdysvaltoihin. Lakimiehet kuitenkin korostivat, ettei kyse ole syyllisyyden myöntämisestä.

Syytteet Nygård on koko ajan kiistänyt voimakkaasti.

Osasyy jääräpäisenä tunnetun liikemiehen mielenmuutokseen voi olla väsymys.

– Hän on 80, ja tämä juttu on vaatinut veronsa, yksi hänen juristeistaan kertoi medialle istunnon jälkeen.


Väsyneenä videolla

Itse istunnossa Nygård ei ollut läsnä, vaan osallistui vankilasta videoyhteydellä. Nygård istui enimmäkseen pää painuksissa, mutta vastasi tuomarin esittämiin kysymyksiin selkeästi ja terävästi.

Peter Nygård videokuvassa vankilasta
Ennen huoliteltu vaatemiljonääri on vanhentunut vankilassa ollessaan. Ryhti on mennyttä ja hiukset hapsottavat jäätyään vaille kampaajien huomiota. Henkisesti hän jaksoi kuitenkin olla istunnossa valppaana. Kuvakaappaus on videoyhteydestä oikeussalista vankilaan.

Hän on aiemmin vedonnut koronapelkoon sekä terveytensä heikkenemiseen vankilassa.

Hän esimerkiksi on noudattanut siviilielämässä erityistä, käytännössä sokeritonta ruokavaliota, jota vankilassa ei ole tarjolla sen enempää kuin hänen käyttämiä erikoishoitojakaan.