fbq
Rikos
01.05.2022 16:43
Teksti: Panu Hörkkö ja Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan lukija
Seiska paljastaa: Hän on Espan turmakuski - valtiovarainministeriön virkamies huusi aamenta nippusiteissä - katso shokkivideo!
Rikos
01.05.2022 16:43
Teksti: Panu Hörkkö ja Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan lukija

Helsingin Pohjoisesplanadilla tapahtui eilen (30.4.) järkyttävä kolari keskellä vappurientoja.
 
Mustaa Mercedes-Benziä kuljettanut mies ajoi valtavalla ylinopeudella väkijoukkoon kello 19 aikaan illalla. Kuin ihmeen kaupalla kukaan ei kuollut tilanteessa, mutta kolme ihmistä päätyi sairaalahoitoon.

Pääkaupungin ydinkeskustassa sijaitseva Esplanadi oli turman sattuessa tupaten täynnä iloista vappukansaa, perheitä ja lapsiakin.

Lue myös: Hurja video Vantaalta: alistusvideota tekevä koulukiusaaja hyökkää kiusattunsa päälle takaapäin, mutta saakin itse elämänsä selkäsaunan – oikeus antaa tyrmistyttävän tuomion!

Miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja niskottelusta.

Espan kaahaaja
Seiskan lukija seurasi lähietäisyydeltä epäillyn kiinniottoa.

Korkeasti koulutettu perussuomalainen

Seiskan tietojen mukaan epäilty on valtion virkamies. Mies on korkeasti koulutettu, ekonomi ja valtiotieteiden maisteri.
 
Hän on työskennellyt kymmenisen vuotta sitten Euroopan parlamentissa. Sen jälkeen epäilty on ollut ehdolla muun muassa aluevaaleissa Perussuomalaisten riveissä.
 
Kaaharin kotisivujen ja Linkedin-profiilin mukaan hän työskentelee nykyään neuvottelevana virkamiehenä valtiovarainministeriössä.

Lue myös: Suomalaista sometähteä epäillään tapon yrityksestä – mallikaunotar rajussa välikohtauksessa
 
Instagramin perusteella epäilty on innokas Mersu-mies. Hän on esitellyt autojaan, eikä epäillyssä rikoksessa käytetty menopeli ollut mikä tahansa kauppakassi.
 
Vuoden 2011 Mercedes-Benz E350 CDI -luksusauton hinnat pyörivät käytettynä noin 20 000 euron kieppeillä.
 
Uutiskuvien perusteella Mersu päätynee lunastukseen. Mikään vakuutus ei kuitenkaan korvaa epäillyissä rikoksissa nähtyjä ajosuorituksia.
 
Seiska kertoo epäillyn taustoista, koska mies on yhteiskunnallisesti merkittävässä asemassa.

Sekavaa huutoa videolla

Seiska on saanut haltuunsa videon tapahtumapaikalta.

Taltioinnissa neljä poliisia pitää aloillaan niskuroivaa miestä. Koko videon ajan epäilty huutaa aamenta.

Tilanteessa myös näkyy, että yksi poliiseista pitää varotoimenpiteenä etälamautinta kiinni epäillyn kyljessä. Videon perusteella laitetta ei kuitenkaan käytetty.

Pistoolin näköinen etälamautin ampuu kaksi nuolta sähköä johtavien johtojen varassa kiinni kohdehenkilöön. Nuolien välillä kulkeva sähkövirta lamauttaa kohdehenkilön tahdonalaisen lihaksiston toiminnan. 

Käsirautoihin ja nippusiteisiin laitettu epäilty nostetaan lopuksi poliisiauton takakonttiin.

Poliisi ei ajanut takaa

Poliisi kertoo, että tapahtuma alkoivat, kun kuljettaja ei noudattanut poliisipartion näyttämää pysähtymismerkkiä Pohjoisrannassa. 
 
Tiedotteessa korostetaan, että poliisi ei ajanut epäiltyä takaa rajuun kolariin päättyneessä tilanteessa.
 
Epäilty törmäsi autollaan toiseen autoo. Kolarissa loukkaantui kolme henkilöä, joista yksi oli epäilty. Somessa levinneen videomateriaalin perusteella myös monet muut autot saivat tilanteessa merkittäviä vahinkoja.

Lue myös: Näin EOTB-parin kohtaaminen oikeudessa oikeasti meni - ystävä niiskutti vieressä, pettämissyytöksiä ja epävarma tulevaisuus

 

 


 
Kaikki loukkaantuneet saivat hoitoa sairaalassa. Loukkaantuneet asianomistajat ovat jo päässeet pois hoidosta.
 
– Poliisi on kerännyt tapahtumapaikalta runsaasti videokuvaa ja silminnäkijähavaintoja, joita käydään läpi. Lisäksi jatkamme asianomistajien ja todistajien puhutuksia, sanoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kalle da Silva Gonçalves.

Juttua muokattu 2.5.2022 klo 11:20: Täsmennetty turma-auton tietoja.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »