fbq
Rikos
02.05.2022 15:39
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto
Espan turmakuski
Poliisi vahvistaa: Helsingin Esplanadin turmakuskin kyydissä oli matkustaja
Rikos
02.05.2022 15:39
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto

Lauantaina (30.4.) Helsingin Pohjoisesplanadilla tapahtuneesta kolarista tihkuu uutta tietoa.

Mustaa Mercedes-Benziä kuljettanut mies ajoi valtavalla ylinopeudella väkijoukkoon kello 19 aikaan illalla. Kuin ihmeen kaupalla kukaan ei kuollut tilanteessa, mutta kolme ihmistä päätyi sairaalahoitoon.

Tänään (2.5.) poliisi vahvisti, että turmakuskin kyydissä oli ollut myös toinen matkustaja.

 – Epäillyn lisäksi autossa oli yksi matkustaja. Poliisi on puhuttanut alustavasti sekä epäiltyä että kyseistä todistajaa, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Lagerbohm toteaa poliisin tiedotteessa.

Lue myös: Silminnäkijä kertoo Espan turmakuskista: “Se tyyppi ei ollut selväpäinen”

Ei tahallinen teko

Poliisi tutkii tapausta alustavasti rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, vammantuottamus, virkamiehen vastustaminen, niskoittelu sekä törkeä rattijuopumus. Tiedotteessa mainitaan olevan mahdollista, että rikosnimikkeet muuttuvat tutkinnan edetessä.

Tiedotteen mukaan kolaria ei epäillä tahalliseksi teoksi. Turmakuskin auto ei myöskään ollut varastettu.

– Esitutkinnassa ei ole noussut esiin viitteitä siitä, että epäilty teko olisi ollut tahallinen. Poliisi ei siis epäile tässä vaiheessa, että kuljettaja olisi yrittänyt tarkoituksella osua autolla ihmisiin tai ajoneuvoihin, poliisista tiedotetaan.

Lue myös: Seiska paljastaa: Hän on Espan turmakuski - valtiovarainministeriön virkamies huusi aamenta nippusiteissä - katso shokkivideo!

Esitutkinta jatkuu

Uhrien vammoista kerrottiin myös. Turmakuskin epäillään aiheuttaneen sen, että yksi uhreista lensi konepellin kautta maahan.

– Poliisi epäilee, että kuljettaja törmäsi Pohjoisesplanadille käännyttyään jalankulkijaa jalkaan. Tämänhetkisen tiedon mukaan asianomistaja lensi auton konepellin kautta maahan. Ensihoito saapui nopeasti paikalle.

Lisäksi miehen auto osui muihin autoihin, joista yksi osui jalankulkijaan. 

– Epäilty törmäsi osoitteen Pohjoisesplanadi 37 kohdalla useisiin autoihin, joista yksi liikahti ja osui jalankulkijaan. Epäillyn ajoneuvo pysähtyi, ja hän nousi autosta, tiedotteessa mainitaan.

Lue myös: Espan kohuttu turmakuski palasi someen - julkaisi hämmentävän päivityksen lonkeron kera: "Rakkaus tekee hulluksi"

Poliisi keskittyy tutkimaan kuvamateriaalia kolarihetkestä saadakseen selkeämmän kuvan tapahtumien kulusta. 

– Tapahtumista kerrotaan seuraavan kerran, kun uutta tietoa on saatavilla.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »