fbq
Rikos
01.05.2022 17:13
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan lukija
Espan turmakuski
Silminnäkijä kertoo Espan turmakuskista: “Se tyyppi ei ollut selväpäinen”
Rikos
01.05.2022 17:13
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan lukija

Helsingin Pohjoisesplanadilla tapahtui eilen (30.4.) järkyttävä kolari keskellä vappurientoja.

Mustaa Mercedes-Benziä kuljettanut mies ajoi valtavalla ylinopeudella väkijoukkoon kello 19 aikaan illalla. Kuin ihmeen kaupalla kukaan ei kuollut tilanteessa, mutta kolme ihmistä päätyi sairaalahoitoon.

Lue myös: Seiska paljastaa: Hän on Espan turmakuski - valtiovarainministeriön virkamies huusi aamenta nippusiteissä - katso shokkivideo!

Pääkaupungin ydinkeskustassa sijaitseva Esplanadi oli turman sattuessa tupaten täynnä iloista vappukansaa, perheitä ja lapsiakin.

"Siinä olisi voinut käydä todella pahasti"

Seiskan tavoittama silminnäkijä kertoo, että tilanne oli shokeeraava paikallaolijoille.

Nuori äiti oli hetkeä ennen kolaria ylittänyt tien lastenrattaiden kanssa. Tilanne oli todella vaarallinen.

- Huomasin, että takaani ajoi auto hirveän lujaa. Hetkeä myöhemmin kuulin kovan pamauksen ja ihmisten kiljumista, nainen kertoo Seiskalle.

Kolarin jälkeen nainen lamaantui ja joutui shokkiin.

- Se oli todella pelottava hetki. Ajattelin, että ihan kuin tässä olisi joku terrori-isku menossa. Olin liikkeellä pienen poikani kanssa, mikä teki tilanteesta entistä järkyttävämmän. Siinä olisi voinut käydä todella pahasti.

Lue myös: Hurja video Vantaalta: alistusvideota tekevä koulukiusaaja hyökkää kiusattunsa päälle takaapäin, mutta saakin itse elämänsä selkäsaunan – oikeus antaa tyrmistyttävän tuomion!

"Joko humalassa tai huumeissa"

Nuori äiti jatkoi matkaansa kohti Stockmannin tavarataloa. Silloin hän näki, miten rikoksesta epäilty mies paini poliisimiehiä vastaan.

- Tuli sellainen tunne, että hän on joko humalassa tai huumeissa. Ei ollut missään tapauksessa selväpäinen, vaan ihan sekaisin. Hän vain huusi aamenta koko ajan.

Naisen mukaan poliisit toimivat kuitenkin tilanteessa nopeasti. Neljä konstaapelia oli hetkessä paikalla, ja mies taltutettiin nippusiteiden ja käsirautojen voimalla. Pian Esplanadilla oli myös hoitohenkilökuntaa ja paloauto.

Korkeasti koulutettu perussuomalainen

Seiskan tietojen mukaan epäilty on valtion virkamies. Mies on korkeasti koulutettu, ekonomi ja valtiotieteiden maisteri.

Hän on työskennellyt kymmenisen vuotta sitten Euroopan parlamentissa. Sen jälkeen epäilty on ollut ehdolla muun muassa aluevaaleissa Perussuomalaisten riveissä.

Kaaharin kotisivujen ja Linkedin-profiilin mukaan hän työskentelee nykyään neuvottelevana virkamiehenä valtiovarainministeriössä.

Instagramin perusteella epäilty on innokas Mersu-mies. Hän on esitellyt autojaan, eikä epäillyssä rikoksessa käytetty menopeli ollut mikä tahansa kauppakassi.

Lue myös: Suomalaista sometähteä epäillään tapon yrityksestä – mallikaunotar rajussa välikohtauksessa

Vuoden 2011 Mercedes-Benz E350 CDI -luksusauton hinnat pyörivät käytettynä noin 20 000 euron kieppeillä.

Uutiskuvien perusteella Mersu päätynee lunastukseen. Mikään vakuutus ei kuitenkaan korvaa epäillyissä rikoksissa nähtyjä ajosuorituksia.

Seiska kertoo epäillyn taustoista, koska mies on yhteiskunnallisesti merkittävässä asemassa.

Espan tuhot
Kolarin tuhot olivat mittavat myös sivullisten omaisuudella, kuten tälle Teslalle.

Poliisi ei ajanut takaa

Poliisi kertoo, että tapahtuma alkoivat, kun kuljettaja ei noudattanut poliisipartion näyttämää pysähtymismerkkiä Pohjoisrannassa.

Tiedotteessa korostetaan, että poliisi ei ajanut epäiltyä takaa rajuun kolariin päättyneessä tilanteessa.

Epäilty törmäsi autollaan toiseen autoo. Kolarissa loukkaantui kolme henkilöä, joista yksi oli epäilty. Somessa levinneen videomateriaalin perusteella myös monet muut autot saivat tilanteessa merkittäviä vahinkoja.

Lue myös: Näin EOTB-parin kohtaaminen oikeudessa oikeasti meni - ystävä niiskutti vieressä, pettämissyytöksiä ja epävarma tulevaisuus

Kaikki loukkaantuneet saivat hoitoa sairaalassa.

– Poliisi on kerännyt tapahtumapaikalta runsaasti videokuvaa ja silminnäkijähavaintoja, joita käydään läpi. Lisäksi jatkamme asianomistajien ja todistajien puhutuksia, sanoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kalle da Silva Gonçalves.

Miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja niskottelusta.

Teon mahdollisista motiiveista ei ole vielä tiedotettu julkisuuteen.

Juttua muokattu 2.5.2022 klo 11:20: Täsmennetty turma-auton tietoja.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »