fbq
Rikos
22.05.2022 07:00
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto
Niko Ranta-aho
Niko Ranta-aho vankilasta Seiskalle: ”Näen vihdoinkin auringon”
Rikos
22.05.2022 07:00
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin tiistaina kohuliikemies Niko Ranta-aholle syyte oikeudenkäynnissä kuultavan uhkaamisesta. Syyttäjän mukaan Ranta-aho syyllistyi uhkaukseen, kun välitti kirjeitä tutkintavankeudesta ulkomaailmaan entisen oikeudenkäyntiavustajansa kautta.

Syyttäjän mukaan rikoksen tunnusmerkistö täyttyi, kun Ranta-aho lupasi rikoskumppanilleen helpotuksia 200 000 euron velkaan, jos tämä muuttaa kertomustaan Nikolle edullisempaan suuntaan. Ranta-aho myös lupasi leppoisampia vankilaoloja rikoskumppanilleen, joka sai seitsemän vuoden tuomion Katiska 1 -oikeudenkäynnistä.  

Lue myös: Niko Ranta-aho saapui taas käräjille - tältä hän näyttää nyt

Eristys jatkuu

Seiska tavoitti Nikon puhelimitse Vantaan vankilasta, jonne hänet on siirretty oikeudenkäynnin ajaksi Riihimäen vankilasta.

– Tässä tuhlataan nyt valtion varoja, sillä en ole syyllistynyt mihinkään uhkaukseen. Minua yritetään maalata kaikesta mahdollisesta.

Lue myös: Niko Ranta-aho jyrähtää Seiskalle uudesta syytteestä: Tuhlataan valtion varoja!

Niko kertoo olevansa tyytyväinen, että on nyt Vantaan vankilassa.

– Riksussa olen 20 tuntia vuorokaudesta yksin sellissä, ja minulle sallitaan yksi tapaaminen kerran kahdessa viikossa. Vantaalla elämä on helpompaa, kun näen vihdoinkin nurmikon ja auringon!