fbq
Rikos
21.05.2022 09:00
Teksti | Kuvat: Panu Hörkkö
Niko Ranta-aho
Niko Ranta-aho jyrähtää Seiskalle uudesta syytteestä: Tuhlataan valtion varoja!
Rikos
21.05.2022 09:00
Teksti | Kuvat: Panu Hörkkö

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin tiistaina kohuliikemies Niko Ranta-aholle syyte oikeudenkäynnissä kuultavan uhkaamisesta. Syyttäjän mukaan Ranta-aho syyllistyi uhkaukseen, kun välitti kirjeitä tutkintavankeudesta ulkomaailmaan entisen oikeudenkäyntiavustajansa kautta.

Syyttäjän mukaan Ranta-aho ei syyllistynyt tavanomaiseen uhkaukseen, mikä tarkoittaisi esimerkiksi henkeen tai terveyteen liittyviä pelotteita. Sen sijaan Ranta-aho olisi syyllistynyt niin sanottuun taloudelliseen uhkaukseen.

Lue myös: Niko Ranta-aho saapui taas käräjille - tältä hän näyttää nyt

Syyttäjän mukaan rikoksen tunnusmerkistö täyttyi, kun Ranta-aho lupasi rikoskumppanilleen helpotuksia 200 000 euron velkaan, jos tämä muuttaa kertomustaan Nikolle edullisempaan suuntaan. Ranta-aho myös lupasi leppoisampia vankilaoloja rikoskumppanilleen, joka sai seitsemän vuoden tuomion Katiska 1 -oikeudenkäynnistä.  

Käräjäoikeuden istuntosaleissa on yhä voimassa maskipakko.
Käräjäoikeuden istuntosaleissa on yhä voimassa maskipakko.

Lue myös: Niko Ranta-ahon erikoinen vappuviesti somessa hämmentää - "Löytyykö keneltäkään..."

Siskokin sai syytteen

Syytettyjen penkillä istuivat myös Nikon sisko sekä entinen oikeudenkäyntiavustaja. Syyttäjän mukaan siskon motiivi auttaa Nikoa oli puhtaasti inhimillinen. Oikeudenkäyntiavustajan osalta syyttäjä arvioi, että kokematon nainen oli johdateltavissa, kun antoi Nikon kirjoittaa vankilassa tietokoneellaan viestejä ulkomaailmaan.

Kirjeiden kirjoittamisen aikoihin talvella 2020 Ranta-aho oli tiukassa eristyksessä. Yhteydenpitorajoitusten mukaan hän sai olla yhteydessä vain oikeudenkäyntiavustajaansa.

Nikon sisko odotteli istunnon alkua rauhallisena. Hän kiistää syyllisyytensä.
Nikon sisko odotteli istunnon alkua rauhallisena. Hän kiistää syyllisyytensä.

Lue myös: Uutuuskirja: Sofia Belórf syytti Nikon kavereita rakkaansa huumeidenkäytöstä! Nacci: ”En minäkään sinusta pidä̈, Sofia”

Seiska tavoitti Nikon puhelimitse Vantaan vankilasta, jonne hänet on siirretty oikeudenkäynnin ajaksi Riihimäen vankilasta.

– Tässä tuhlataan nyt valtion varoja, sillä en ole syyllistynyt mihinkään uhkaukseen. Minua yritetään maalata kaikesta mahdollisesta.

– Kyse on ollut vain herrasmiesmäisestä kaupankäynnistä, eli samasta mitä poliisitkin harrastavat. Olen vain luvannut, että asianomistaja saa velkojaan anteeksi, jos peruu puheitaan, Niko lausuu Seiskalle.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »