fbq
Rikos
27.01.2023 12:55
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: MTV, Instagram
Bachelor suomi asta
Näin Bachelor-Asta kommentoi rikoksiaan: "Se oli vaikeaa aikaa"
Rikos
27.01.2023 12:55
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: MTV, Instagram

Seiska uutisoi tänään perjantaina (27.1.), että tulevalla Bachelor Suomi -kaudella mukana olevalla Astalla, 30, on rikostaustaa.

Pirkanmaan käräjäoikeuden toimittamista asiakirjoista selviää, että Asta on vuoden 2019 elokuussa tuomittu pahoinpitelystä. Tuomioon johtaneet tapahtumat sijoittuvat vuosille 2018-2019.

Asiaan liittyi myös miesoletettu henkilö, joka tuomittiin samaan tapaukseen liittyen kahdesta pahoinpitelystä sekä vahingonteosta. Astalle napsahti rikoksesta 25 päiväsakkoa, jotka hänen tuloillaan tekivät 250 euroa. Asta määrättiin maksamaan valtiolle rikosuhrimaksun 80 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.

Lisäksi Asta on viime vuonna tuomittu petoksesta. Hän oli vuonna 2019 kuukauden ajan nostanut perusteettomasti työmarkkinatukea Kelalta 947,60 euron edestä.

Asta myönsi teon esitutkinnassa, mutta jätti saapumatta käräjille. Asia ratkaistiin hänen poissaolostaan huolimatta. Hänelle lankesi 40 päiväsakon rangaistus, jotka tekivät hänen tuloillaan 640 euroa.

Asta määrättiin maksamaan 80 euron rikosuhrimaksu. Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös: Shokkipaljastus: Bachelor-kaunottarella rikostaustaa

bachelor suomi asta
Asta on mukana Bachelor Suomen tuoreimmalla kaudella, joka alkaa helmikuussa.

Näin Asta kommentoi tuomioitaan

Seiskan tavoittama Asta vastasi kysymyksiin sähköpostilla. Astan mukaan pahoinpitelyasiassa toisena vastaajana ollut mies oli hänen on-off-poikaystävänsä.

– Vuonna 2018 silloinen poikaystäväni löi minua, ja lyönnin yhteydessä mursin poskikaariluuni. Oikeudenkäynti asiasta käytiin syksyllä 2019. Erosimme tuon asian takia, mutta palasimme myös pian sen jälkeen. Matka oli takkuista, ja riitelyjä tuli useasti. Kerran jouduin soittamaan poliisit paikalle, ja poikaystäväni nosti minusta syytteen.

– Kyseisenä iltana yritin lähinnä puolustaa itseäni, ja sain valitettavasti tästä syytteen. Sain tietää syytteestä vasta juuri ennen oikeudenkäyntiä, enkä siihen silloin paljon keskittynyt. Se oli vaikeaa aikaa, josta on opittu. Ainakin katson huolellisemmin, ketä päästän lähelleni.

Lue myös: Seiska paljastaa: näistä tapahtumista TIS-Karimin ja TIS-Joskun oikeussotku sai alkunsa

Petostuomioon liittyen Asta sanoo siirtyneensä elämässään eteenpäin.

–  Vuosi 2018 oli minulle kokonaisvaltaisesti erittäin haastava, ja nämä kaikki asiat liittyvät toisiinsa. Valitettavasti minulla ei ole yksiselitteistä syytä siihen, miksi näin kävi, mutta asia on hoidettu kuntoon ja tältä osin käsitelty, Asta kirjoitti Seiskalle.