fbq
Rikos
27.01.2023 09:28
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Timo Korhonen
TIS-karim ja TIS-josku

Seiska paljastaa: näistä tapahtumista TIS-Karimin ja TIS-Joskun oikeussotku sai alkunsa

Rikos
27.01.2023 09:28
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Timo Korhonen

Seiska kertoi viime viikolla, miten Temptation Island Suomesta tutut Karim Hamad ja Josefin "Josku" Pörhö selvittivät riitansa Helsingin käräjäoikeudessa.

Karimia syytettiin Joskun pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Myös Joskulla oli kaksi vireillä olevaa pahoinpitelysyytettä, sillä häntä syytettiin Karimin pahoinpitelystä.

Syytteisiin johtaneet tapahtumat sijoittuivat vuosille 2020-2021. 

Lue myös: TIS-Karimilta raivokas avautuminen oikeudenkäynnistään: "Nyt puhun suuni puhtaaksi"

Asia tuli vireille Helsingin käräjäoikeuteen noin vuosi sitten, ja sitä oli määrä käsitellä tiistaina (17.1.).

Asianajajat ilmoittivat heti oikeudenkäynnin alkuun, että Karim ja Josku olivat saaneet asian sovittua ennen oikeudenkäyntiä.

Täten syyttäjä luopui syytteistä, ja asia jäi silleensä.

Lasi lensi ja nyrkit heiluivat

Seiska on selvittänyt, mitkä tapahtumat johtivat Joskun ja Karimin syytteisiin. Syytteet eivät ole enää vireillä, sillä kaksikon sovinto tietysti johti syytteistä luopumiseen.

Haastehakemuksen mukaan syyttäjä oli vaatinut Joskulle sakkorangaistusta kahdesta pahoinpitelytilanteesta.

Syytteen mukaan Josku olisi 1.6.2020 tehnyt ruumiillista väkivaltaa Karimille lyömällä tätä useita kertoja nyrkillä kasvoihin, rintaan ja käsivarteen. Sen jälkeen hän oli väitetysti heittänyt Karimia lasilla. 

Lue myös: Näin kävi TIS-Karimin yli 30 000 euron ulosottoveloille

Tilanteen jälkeen kaksikko olisi siirtynyt ulos, ja Josku olisi lyönyt Karimia kasvoihin ja käsivarteen. Syytteen mukaan Karim sai mustelmia käsiinsä ja rintaansa.

Poliisin kuulusteluissa Josku kiisti syyllistyneensä pahoinpitelyyn, mutta myönsi riidelleensä Kairmin kanssa sekä tönineensä häntä puolustautumistarkoituksessa. Joskun mukaan hän ei ollut heittänyt lasia päin Karimia.

Karim ja josku käräjäoikeudessa
Joskun ja Karimin on-off-suhde on lopullisesti ohi. Kuvassa ex-pari Helsingin käräjäoikeudessa.

Josku ahdisti Karimin nurkkaan

Joskun toisessa syytteessä oli kyse siitä, että hän olisi 30.12.2020 käynyt käsiksi Karimiin. Syyttäjän mukaan Josku oli ahdistanut Karimin nurkkaan ja lyönyt häntä nyrkillä käsiin ja rintoihin muutamia kertoja. Siitä aiheutui muutama jälki Karimin käsivarteen.

Josku myönsi kuulusteluissa riidelleensä Karimin kanssa mutta kiisti pahoinpitelyn.

Karim kuristi ja heitti Joskun maahan

Karimin pahoinpitelysyytteessä oli kyse siitä, että hän olisi 4. kesäkuuta 2021 kuristanut Joskua, nostanut tämän ilmaan ja heittänyt maahan. Karimin teoista aiheutui syytetekstin mukaan Joskulle mustelmia reiteen ja jälkiä kaulaan. Asiakirjan mukaan Josku ei kuristamisen johdosta pystynyt puhumaan loppupäivän aikana.

Poliisin keskusteluissa Karimi myönsi riidelleensä Joskun kanssa sekä pitäneensä häntä kiinni kurkusta ja työntäneensä Joskua. Hän kiisti heittäneensä ex-naisystäväänsä.

Josku oli toimittanut kuvia syytetystä kuristamisesta aiheutuneista seurauksista. 

Lue myös: TIS-Leo ja -Disa menevät kihloihin - huomasitko tämän nolon mokan?

josku
Josku saapui Helsingin käräjäoikeuteen miesoletetun ystävänsä kanssa.

Karim uhosi tuhoavansa Joskun

Karimia syytettiin myös laittomasta uhkauksesta, sillä syyttäjän mukaan Karim oli lähettänyt Joskulle uhkaavia sähköpostiviestejä. Karim olisi kirjoittanut Joskulle, että tämän olisi ollut syytä pelätä, ja että Josku ei voi koskaan tietää, olisiko Karim odottamassa kulman takana. 

Syytteen mukaan Karim oli jatkanut toimintaansa lähettämällä Joskulle useita karmivia tekstiviestejä. Karim olisi kirjoittanut aikovansa tuhota Joskun, tämän elämän ja tämän koiran, sekä että hän aikoo tulla Joskun työpaikalle riehumaan, jotta Josku menettäisi työpaikkansa. 

Josku oli esitutkinnan aikana toimittanut poliisille kuvakaappauksia Karimin lähettämistä viesteistä. Syyttäjä vaati Karimille sakkorangaistusta kahdesta edellä mainitusta syytteestä.

Lue myös: Tällaisesta rikoksesta TIS-Disaa syytetään

On hyvä muistaa, etteivät mainitut syytteet enää ole vireillä, vaan syyttäjä luopui syytteistä. Josku ja Karim kun olivat sopineet asian juuri ennen oikeudenkäyntiä.

josku ja karim oikeudessa
Joskun ja Karimin riita eteni käräjille, mutta he saivat lopulta asiat sovittua juuri ennen oikeudenkäyntiä. Syyttäjä luopui syytteistä, ja asia jäi silleen.