fbq
Rikos
09.12.2022 07:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto
Eeva-Leena Keskinen
Käräjäoikeudessa tuomittu BB-Eevis jatkoi rikostaan: julkaisi jälleen outoja väitteitä
Rikos
09.12.2022 07:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto

Seiska uutisoi marraskuussa vuoden 2019 Big Brother -tähtien oikeustaistosta. BB-talossa yhdessä peittoa heiluttamaan päätyneet Jukka Laine ja Eeva-Leena ”Eevis” Keskinen istuivat käräjiä Eeviksen blogikirjoituksesta, jossa hän syytti Jukkaa toisen BB-asukkaan raiskauksesta. Jukka vei väitteen perättömänä käräjille.

– Tein rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta noin kaksi vuotta sitten, Jukka Laine kertoi Seiskalle tunnelmistaan juuri ennen istunnon alkua.

Lue myös: Rakkaussuhteen karmea päätös: BB-Jukka haastoi Eeviksen käräjille – tästä on kyse!

Nyt Helsingin käräjäoikeus antoi tuomionsa. Viime viikon keskiviikkona tulleen tuomion mukaan Eevis on syyllistynyt kunnianloukkaukseen esittämällä Jukasta perättömiä väitteitä tietoisena siitä, etteivät ne pitäneet paikkaansa.

Eeviksen esittämät perättömät raiskausväitteet levisivät netissä laajasti ja aiheuttivat merkitsevästi halveksuntaa Jukkaa kohtaan.

Lue myös: BB-Jukan uralle tyly loppu Eeviksen kohukirjoitusten jälkeen: ”Sellainen häpeän tunne”

Kovat korvaukset

Alun perin erikoissyyttäjä Tapio Mäkinen esitti Eevikselle 60:tä päiväsakkoa, mutta käräjäoikeus rapsaisikin niitä 80.

Eeviksen tuloilla sakkoa kertyi maksettavaksi 480 euroa.

Erikoissyyttäjä esitti kärsimysvaatimuksia peräti 8 000 euroa.

– Tiedän, että kärsimysvaatimus on tällaisessa perusmuotoisessa kunnianloukkauksessa ylärajoilla, erikoissyyttäjä pohjusti vaatimustaan.

Hän perusteli korkeaa rangaistusvaatimusta muun muassa sillä, että rikos täytti törkeän kunnianloukkauksen tunnusmerkistön, millä nimikkeellä syytettä olisi voitu ajaa.

Käräjäoikeus yhtyi syyttäjän näkemykseen kärsimysvaatimuksen osalta ja tuomitsi Eeviksen maksamaan Jukalle 8 000 euroa kärsimyksestä.

Sen sijaan aiheutuneista ansionmenetyksistä Jukka sai vain 1 000 euroa vaaditun 10 000 euron sijaan. Puolustus vetosi siihen, että Eeviksen blogikirjoitusten myötä Jukan tosi-tv-ura loppui kuin seinään. Vaatimus 10 000 euron ansionmenetyksistä kaatui näytön puutteeseen.

Jukka ja Eevis vierailivat Niko Saarisen isännöimässä Valvomo-vlogissa lokakuussa 2019.
Jukka ja Eevis vierailivat Niko Saarisen isännöimässä Valvomo-vlogissa lokakuussa 2019.

Lue myös: BB-Eevikselle rikostuomio ja yli 10 000 euron lasku: Blogikirjoitukselle tuli hintaa

Kukkaro kevenee

Kirjoittelu tuli Eevikselle kalliiksi, sillä sakkojen ja korvaussummien lisäksi hän joutuu maksamaan valtiolle todistelukustannuksia 275 euroa ja Jukan 2 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Kaikkiaan Eeviksen kukkaro kevenee 11 755 eurolla.

Hänen omat oikeudenkäyntikulunsa ovat 2 148 euroa, mutta koska hänelle oli myönnetty oikeusapua, hänen avustajansa lasku maksetaan kokonaan valtion varoista.

Lisäksi käräjäoikeus on määrännyt Eeviksen poistamaan lainvastaiset blogikirjoitukset verkosta.

– Ne on poistettava yleisön saatavilta ja hävitettävä, tuomiossa todetaan.

Tuomio ei vielä ole lainvoimainen. Seiska tavoitti Eeviksen oikeusavustajan Lassi Ejantin, mutta tämä ei halunnut kommentoida tuomiota tai mahdollista valitusta.

Eevis luuli Jukan raiskanneet Millan BB-talossa. Hän teki rikosilmoituksen, mutta poliisin mukaan rikosta ei tapahtunut.  Tätä Eevis ei vieläkään usko ja jatkaa juttujensa suoltamista netissä.
Eevis luuli Jukan raiskanneet Millan BB-talossa. Hän teki rikosilmoituksen, mutta poliisin mukaan rikosta ei tapahtunut.  Tätä Eevis ei vieläkään usko ja jatkaa juttujensa suoltamista netissä.

Lue myös: Näin BB-Eeviksen puheet sulivat käräjillä – BB-Milla yllätystodistajana

Jatkoi rikostaan

Kun oikeudenistunnosta oli kulunut viikko, Eevis julkaisi jälleen blogissaan outoja väitteitä Jukasta.

Bloginsa yhteydessä hän julkaisi Youtube-videon, jossa kertoo Jukasta lisää valheellisia tietoa ja vielä rajumpia väitteitä.

Eevis puhuu videolla useaan otteeseen ”raiskauskeissistä”, ikään kuin se olisi tosiasia. Lisäksi hän harmittelee, ettei ”raiskauskeissiä” edes tutkittu.

Tosiasiassa Eevis itse teki Jukasta rikosilmoituksen, jossa syytti tätä BB-Millan raiskaamisesta. Poliisikuulusteluissa sekä Jukka että Milla kiistivät raiskauksen, eikä rikosilmoitus edennyt sen pidemmälle.

Lisäksi Eevis kertoo tuoreella videolla, että Jukka olisi tehnyt seksuaali- ja väkivaltarikoksia aiemminkin.

Seiska selvitti Jukan taustat. Häneltä löytyy yksi pahoinpitelytuomio neljän vuoden takaa. Tuolloin kyseessä oli klassinen nakkikioskinujakka, jossa sekä Jukka että hänen päälleen käynyt mies saivat sakkotuomion.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.