Hyppää pääsisältöön
Oma koira näykkäisi Christineä.

”Elämäni oli tunneista kiinni!” Oman sylikoiran näykkäisy romahdutti Christinen terveyden – jalat ja käsi amputoitiin!

Kanadalainen Christine Caron, 55, sairastui viisi vuotta sitten keuhkokuumeeseen, joka heikensi oleellisesti hänen peruskuntoaan. Toipilasaikanaan Christinen tukipilarina olivat hänen neljä rakasta koiraansa.

– Pari kuukautta paranemiseni jälkeen olin leikittämässä koiralaumaani, kun kolmevuotias Buster näykkäsi vahingossa kättäni. Muut koirat tulivat nuolemaan naarmua hyvitelläkseen minua, Christine selostaa.

– Kolme päivää myöhemmin minua alkoi huimata ja kuume nousi korkeaksi. Ajattelin saaneeni flunssan.

Jo samana päivänä olo kävi niin kurjaksi, että hän hakeutui hoitoon. Christine pyörtyi sairaalan ovelle.

Lue myös: Henri Sonkamuotka oli kuolla koiranpuremaan – neliraaja-amputoitu extreme-hurjapää kadotti elämänilonsa: turruttaa kipujaan alkoholilla!

Elämä tunneista kiinni

Christinellä oli pitkälle levinnyt verenmyrkytys eli sepsis, joka oli tehnyt jo tuhoja hänen raajoissaan.

Hänet vaivutettiin koomaan, jonka aikana amputoitiin molemmat jalat sekä oikea käsivarsi kyynärtaipeesta alaspäin. Christine sai pitää vasemman kätensä, vaikka sekin oli osittain kuoliossa.

– Sain tietää tilastani vasta kuukauden kuluttua, kun minut herätettiin. Se oli järkytys! Elämäni oli ollut enää tunneista kiinni.

Lue myös: Neliraaja-amputoitu extreme-hurjapää Henri Sonkamuotka toteutti jälleen yhden unelmansa – katso!

Monien amputoitujen potilaiden tavoin Christine sairastui traumaperäiseen stressihäiriöön. Se aiheuttaa aavesäryn lisäksi hiustenlähtöä, ahdistusta, painajaisia ja keskittymishäiriöitä.

– Se oli matka syvälle helvettiin. Sain lopulta apua vertaistuesta, kun löysin netistä kaltaisiani. Nyt kotikaupunkiinikin on vihdoin perustettu paikallinen yhdistys infektioon sairastuneille.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Anne Pennanen
Kuvat:
MVPHOTOS

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!