fbq
Kotimaa
09.09.2022 13:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus
Vesa-Matti Loiri
Vesa-Matti Loirin hautajaisiin yllättävä muutos - tämä päivästä tiedetään nyt
Kotimaa
09.09.2022 13:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus

Seiska julkaisi jo aiemmin uutisen Vesa-Matti Loirin hautajaisista.

Loiri siunataan haudan lepoon tiistaina 20. syyskuuta. Asia on vahvistettu Veskun lähipiiristä Seiskalle. Hautajaiskutsut on jo lähetetty.

Lue myös: Vesa-Matti Loiri ei saa valtiollisia hautajaisia - ministeriö osallistuu kuluihin

Myöhemmin julkisuuteen tuli tieto, jonka mukaan hautajaiset olisivat yleisölle avoimet. Näin ei kuitenkaan ole. Omaisten toiveesta hautajaiset pidetään läheisten ja kutsuttujen läsnä ollessa. Media saa seurata tilaisuutta.

Tässä Vesa-Matti Loirin hautajaistiedote sanasta sanaan:

Omaisten pyynnöstä tiedotamme, että taiteilija Vesa-Matti Loiri siunataan Johanneksenkirkossa 20. syyskuuta 2022 klo 15.00. Siunauksen toimittaa piispa Teemu Laajasalo.

Aiemmin julkisuudessa olleista tiedoista poiketen omaiset toivovat, että siunaustilaisuus vietetään vain läheisten ja tilaisuuteen kutsuttujen läsnä ollessa. Tilaisuuteen kutsutuille lähetetään kutsukortit.

Siunaustilaisuuden jälkeen järjestetään omaisille ja kutsutuille muistotilaisuus Säätytalolla.

Tiedotusvälineiltä on tullut runsaasti kyselyjä mahdollisuudesta osallistua siunaustilaisuuteen. Omaiset pyytävät tiedotusvälineitä kunnioittamaan tilaisuuden yksityistä luonnetta.

Mikäli tiedotusvälineiden edustajat aikovat tulla kirkkosaliin sisälle, heille varataan rajattu määrä paikkoja kirkon takaosasta. Omaiset ovat pyytäneet, että kirkkotilassa sisällä ei kuvata.

Mediaa pyydetään akkreditoitumaan etukäteen ja saamaan tarkemmat ohjeet aikataulusta ja kirkkotilassa toimimisesta.