fbq
Kotimaa
24.08.2022 17:48
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto
Vesku Loiri
Vesa-Matti Loiri ei saa valtiollisia hautajaisia - ministeriö osallistuu kuluihin
Kotimaa
24.08.2022 17:48
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto

Elokuun alussa (10.8.) menehtyneelle taiteilija Vesa-Matti "Vesku" Loirille (1945-2022) ei järjestetä valtiollisia hautajaisia, asia käy ilmi valtioneuvoston tiedotteesta.

Lue myös: Pitäisikö Vesa-Matti Loirille järjestää valtiolliset hautajaiset? Näin vastaa Lenita Airisto: ”Vesku on kaiken arvoinen, mutta..”

Tiedotteessa kerrotaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) sekä tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen (kok.) vahvistavan, että taiteilijaa muistetaan laajasti. Tiedotteessa kuitenkin kerrotaan, että valtiolliset hautajaiset järjestetään vastedeskin pääsäätöisesti edesmenneille presidenteille.


- Vesa-Matti Loiri on itsenäisyytemme ajan rakastetuimpia ja suurimpia taiteilijoita. Hän on liikuttanut lukemattomia suomalaisia yli sukupolvien. Suuri suomalainen on jättänyt kansakuntaamme pysyvän jäljen. Siksi haluamme koko valtioneuvostona kunnioittaa muistoa”, ministerit toteavat tiedotteessa.


Opetus- ja kulttuuriministeriön kerrotaan osallistuvan hautajaiskuluihin.

Lue myös: Vesa-Matti Loiri teki ystävälleen hurjan lupauksen ennen kuolemaansa: ”En yhtään ihmettelisi…”

Vesa-Matti Loiri
Vesa-Matti Loiria ei viimeisinä vuosinaan julkisuudessa enää paljoa nähty.

 

Legendaarinen taiteilija

Vesku, joksi häntä usein kutsuttiin, näytteli elämänsä aikana 70 elokuvassa. Vesku teki haastavia ja vakavia leffarooleja samaan aikaan, kun kantoi koko kansan koomikkosankarin viittaa Uuno Turhapurona vuodesta 1971 aina viimeiseen Uuno Turhapuro - This Is My Life -elokuvaan, joka sai ensi-iltansa vuonna 2004.

Lue myös: Tiesitkö? Jalkapalloon rakastunut Vesku Loiri oli lupaava maalivahti – HJK palkkasi viihdelegendan SM-sarjajoukkueeseen!

Äärimmäisen monipuolinen Vesku oli myös loistava tekijä musiikin saralla. Häneltä julkaistiin vuosikymmenien varrella 30 levyä, joita on myyty yli 660 000 kappaletta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »