fbq
Kotimaa
11.10.2022 13:21
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto
Aleksi Valavuori
Veropetoksesta tuomitulta Aleksi Valavuorelta avoin tilitys rahaongelmistaan: "Pitkäaikaisin kumppanini, Ulosottovirasto"
Kotimaa
11.10.2022 13:21
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto

Mediapersoona Aleksi Valavuori, 43, kertoi vuoden 2021 alussa, että hänet tuomittiin törkeästä veropetoksesta sekä törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Vuonna 2015 Aleksin verotettavat tulot olivat nolla euroa. Tuolloin hän mainosti ulkomaalaista vedonlyöntiyhtiötä muun muassa sosiaalisessa mediassa ja kertoi unohtaneensa palauttaa veroilmoituksen määräajassa. 

Seiska uutisoi vuonna 2020 Aleksin valtavista ulosottoveloista, joita oli kertynyt yli 600 000 euroa. Summasta yli puoli miljoonaa oli mätkyjä, joita karhusi verohallinto.

Lue myös: Aleksi Valavuori järkyttävässä ulosottokierteessä – velkaa 642 000 euroa!

Hän kertoi vuonna 2021 sosiaalisessa mediassa avoimesti tuomiostaan sekä veloistaan.

Yli puolen miljoonan nettomaksu on iso velvoite, josta on haastavaa selviytyä, etenkin kun tuo summa kasvaa korkoa noin 7% per vuosi. Uskon ja tiedän selviytyväni ja saavani tuon kasaan, Aleksi kirjoitti tuolloin toiveikkaana.

Lue myös: Aleksi Valavuorelta rehellinen paljastus somessa - tuomittiin törkeästä kirjanpitorikoksesta sekä törkeästä veropetosrikoksesta: "Syyllisiä on turhaa etsiä muualta kuin peilistä"

Tänään (11.10.) Aleksi lisäsi Instagram-sivulleen kuvan, jossa poseeraa seesteisen näköisenä Turun käräjäoikeudessa, ulosottolaitokseen osoittavan kyltin edessä. Kuvatekstissä hän avautuu rehellisesti rahaongelmistaan.

- Pitkäaikaisin kumppanini, Ulosottovirasto. Tähän asti on aina selvitty nollille, isoistakin, yrittämisestä ja monesti omista virheistä syntyneistä veloista, veropotit korkoineen on saatu aina hoidettua, hän kirjoittaa.

- Nyt näyttää ensimmäistä kertaa siltä, että en saa tuota pääomaa mitenkään lyhennettyä, en vaikka perkele kuinka yritän, 7% nettokorko eli noin 40k per vuosi on liian iso, jotta saisin pääomalle mitään kunnon lyhennyksiä ja velka vain kasvaa.

Maksua hankaloittaa entisestään Aleksin liiketoimintakielto Suomessa.

Lue myös: IS: Aleksi Valavuorta epäillään törkeästä veropetoksesta – vältetyn veron määrä satojatuhansia euroja?!

Aleksi kertoo, että hän haluaa todella yrittää kaikkensa selvitäkseen vielä jonain päivänä valtavista veloistaan.

- Joskus täytyy vaan olla fiksu, ottaa pari askelta sivuun, heittää pyyhe kehään yhden matsin osalta ja lopettaa kamppailu, jossa on vain hopeaa jaossa. Tai ainakin ottaa pidennetty aikalisä, jotta voisi kunnon turpasaunan jälkeen palata kehään entistä parempana, hän kynäilee vertauskuvallisesti.

Ulosottovirastosta Aleksilla on vain hyvää sanottavaa.

- Asiat on aina hoidettu asioina ja kohtelu on aina ollut todella kunniakasta, jopa kannustavaa. Yhdenkään virkailijan vika ei ole, että Suomessa on kohta yli puoli miljoonaa ulosoton asiakasta. Mutta ehkä tuo luku kertoo vähintäänkin sen, että järjestelmämme on pahasti rikki, hän kritisoi.

- Tuossa noin puolen miljoonan joukossa on aika monta sellaista erittäin työteliästä ihmistä, jotka haluaisivat selviytyä, mutta se on tehty täysin mahdottomaksi.

Lue myös: Aleksi Valavuori ja Kalle Palander päätyivät tappeluun Espanjassa - "Painu v***un siitä!"

Aleksi lopetti vastikään suositut urheiluviihteeseen keskittyvät Valavuori LIVE -lähetyksensä. Hän avasi asiaa hämmentyneille seuraajilleen sosiaalisessa mediassa.

- Mä tein noin 300+ suoraa lähetystä pariin vuoteen, ja se ottaa veronsa. Sanan kaikessa merkityksessä, hän kertoi.

Lue myös: Aleksi Valavuoren ohjelma loppui mystisesti – tässä syy