fbq
Kotimaa
10.11.2022 18:30
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto
Hjallis Harkimo ja Jethro Rostedt
Välirikko! Hjallis Harkimo ja Jethro Rostedt rajussa rahariidassa
Kotimaa
10.11.2022 18:30
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto

Jethro Rostedtin ja Hjallis Harkimon välillä käy jopa puolen miljoonan talouskiista.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen tulleessa velkomuskanteessa Nordean Kiinnitysluottopankki hakee Jethrolta sekä Hjalliksen yritykseltä yhteisvastuullisesti yli 458 000 euron saatavia.

Jethrolla on noin kuusi miljoonaa euroa ulosottovelkaa, joten hän on henkilökohtaisen konkurssin partaalla. Kiinnitysluottopankin saatavien maksumieheksi joutuukin todennäköisesti Hjallis yksin.

Nimensä ryvettänyt Jethro pyörittää nykyään kebubaaria Fuengirolassa. Kaljaa ja tupakkia kuluu.
Nimensä ryvettänyt Jethro pyörittää nykyään kebubaaria Fuengirolassa. Kaljaa ja tupakkia kuluu.

Lue myös: Satavuotias hirsihuvila, rantasauna rempallaan! Tällainen on Jethro Rostedtin Hjallis Harkimolle myymä kohuttu kesämökki – kuvat!

Outoa suhmurointia

Velkajupakan taustalla on erikoinen kesämökkikauppa, joka on saanut kaksikon ystävyyden kiristymään. Juuri nyt näyttää siltä, että Jethro käytti härskisti hyväkseen suhdettaan Hjallikseen.

Kaikki alkoi vuonna 2019, kun Jethro osti Raaseporista kesämökin 580 000 eurolla. Hän ei käyttänyt kaupantekoon omia rahojaan, vaan sai ostotoimeksiannon ja rahat Hjallikselta.

Kaupat tehtyään Jethro ei laittanutkaan kesämökkiä Hjalliksen kanssa sopimallaan tavalla Hjallis Promotion Oy:n nimiin. Sen sijaan hän antoi merkitä kiinteistön omiin nimiinsä, vaikkei ollut maksanut siitä senttiäkään.

Hjallis osti kauniin kesämökin Raaseporista, mutta nyt kauppa on muuttunut painajaiseksi.
Hjallis osti kauniin kesämökin Raaseporista, mutta nyt kauppa on muuttunut painajaiseksi.

Lue myös: Jethro Rostedt myi Hjallis Harkimolle kesämökin – talokaupoista kehkeytyi sekava soppa!

Kauppojen jälkeen Jethro haki Hjalliksen tietämättä Nordean Kiinnitysluottopankilta 300 000 euron lainan, jonka vakuutena hän käytti kesämökkiä, jonka omistajaksi oli itsensä junaillut.

Hjallikselle mökin päätyminen Jethron nimiin paljastui vasta paljon myöhemmin. Hän sai siirrettyä kiinteistön Jethrolta nimiinsä vasta pääsiäisenä 2021.

Jethro tosin unohti tuolloin kertoa, että kiinteistön panttikirjat olivat Nordealla Jethron nyt jo 435 000 euron lainojen vakuutena.

Hjallis on ollut surkeasta mökkikaupasta hiiren hiljaa julkisuudessa, mutta Seiskan tietojen mukaan kulisseissa ovat ärräpäät lennelleet.
Hjallis on ollut surkeasta mökkikaupasta hiiren hiljaa julkisuudessa, mutta Seiskan tietojen mukaan kulisseissa ovat ärräpäät lennelleet.

Lue myös: Lähes miljoonan hintapyyntö! Hjallis Harkimon kesämökin myynti-ilmoitus herätti hilpeyttä – ex-omistaja ihmettelee ratkaisua

Hjallis järkyttyi

Hjallis löysi kohta kesämökille ostajan. Hän sopi ostajan kanssa ensin yhden ja pian useita tapaamisia pankkiin kauppojen tekemistä varten. Tapaamiset olivat kuitenkin ajanhukkaa, sillä Jethro ei saapunut paikalle.

Seiskan tietojen mukaan Jethron paikallaolo olisi ollut välttämätöntä panttikirjojen siirtämiseksi uudelle omistajalle.

Lue myös: Hjallis Harkimolle kertyy runsaasti ajokilometrejä öky-Mersun ratissa – Jethro Rostedt kuittailee kansanedustajan rengasvalinnalle

Jethro ei ymmärrettävästi voinut siirtoa allekirjoittaa, koska oli salannut Hjallikselta satojentuhansien lainansa mökin panttikirjoja vastaan.

Temppu nähtävästi lopulta paljastui tuolloin Hjallikselle, joka järkyttyi pahoin pitkäaikaisen ystävänsä toiminnasta. Hän yritti saada Jethrolta rahoja takaisin, mutta ne olivat jo aikoja sitten kadonneet taivaan tuuliin.

Lue Hjalliksen ja Jethron kommentit välirikkosta perjantaina ilmestyvästä Seiskasta!

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »