fbq
Kotimaa
01.03.2022 17:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova
Jukka Laaksonen
Tiesitkö? Jukka Laaksonen, 63, on vauhdikas isoisä - lapsenlapsi kutsuu yllättävällä nimellä
Kotimaa
01.03.2022 17:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova

Jukka Laaksonen luotsaa tänä keväänä kakkoskauden saanutta Jukka Laaksonen Show'ta Alfa-tv:llä. Luvassa on 13 uutta jaksoa.

- Kuvausten jälkeen se on kotiin syömään, lenkille ja saunaan. Ja seuraavana päivänä sama rumba, Jukka kertoo kiireisestä arjestaan Seiskalle.

Jukka pitää huolta siitä, että jättää aikaa liikunnalle. Hän harrastaa jääkiekkoa, padelia ja lenkkeilyä.

- Tykkään mietiskellä juontokortteja ja käsikirjoitusta kävellessäni. Kengissäni on nastat, sillä onhan tuolla jäätiköllä ollut hengenvaarallista liikkua. Näillä keleillä puolen tunnin lenkkiin menee 50 minuuttia. Sen kun jaksaa, niin ei tarvitse tehdä pidempää lenkkiä, Jukka kertoo viitaten pääkaupunkiseudun karmeisiin pääkallokeleihin.

Lue myös: Jari Aarnio, 64, ei suostu jäämään eläkkeelle - paljastaa nyt urasuunnitelmansa televisiossa

Jukan kunnosta huolehtii myös 7-vuotias lapsenlapsi. Jukka tykkää käydä vesselin kanssa jäällä luistelemassa. Poika on on aloittanut kiekkokoulussa.

- Hän on saanut jääkiekosta orastavan harrastuksen. Tuntuuhan se hyvältä.

Jukan lapsenlapsi kutsuu isoisäänsä kansainvälisellä nimellä vaarin, ukin tai papan sijaan.

- Pienenä olin hänen mielestään "kääpaa", kun lausunta ei ollut ihan viimeisen päälle. Mutta nykyään olen "grandpa", Jukka naurahtaa. 

Jukka on tarkkaillut terveydentilaansa jo pitkään.

- Terveys on ihan ok ainakin toistaiseksi, varmasti siihen auttaa tämä sporttaaminen. Käyn kerran vuodessa otattamassa kaikki mahdolliset testit, jotain vajaat 10 pullollista verta siinä imetään. Pysyn näin kartalla terveysarvoistani ja koitan pitää niistä huolta.

mikael konttinen, jukka laaksonen, katariina juselius
Studiomuusikko Mikael Konttinen, ohjelman isäntä Jukka Laaksonen ja kisaemäntä Katariina Juselius viihdyttävän Alfa-tv:n kevätilloissa.

Lue myös: Kisaemäntänä tv:ssä debytoiva Katariina Juselius selätti esiintymispelkonsa: "Käytin ennen rauhoittavia lääkkeitä"

Takaisin parrasvaloihin

Kun oma tv-show on saatu purkitettua, Jukka suuntaa katsetttaan koronakurimuksesta vähitellen toipuvalle tapahtuma-alalle. Hänellä on sovittuja stand up -keikkoja jo ensi syksyllekin.

- Arkena täytyy alkaa pitää kalenteria taas mukana autossa, kun ei sitä ole tarvinnut pitkään aikaan, Jukka veistelee.

Koronakurimus oli Jukalle taloudellinen katastrofi.

- Esimerkiksi työeläkemaksuja ei hyvitetty millään tavalla, koska vaimoni kävi töissä. Mutta vaimoni ei liity millään tavalla minun työeläkemaksuihinin. Olisin odottanut reilumpaa kohtelua. Kyllä meidät tapahtuma-alan tekijät jätettiin heitteille, Jukka sivaltaa.