fbq
Kotimaa
24.02.2022 17:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova
jari aarnio
Jari Aarnio, 64, ei suostu jäämään eläkkeelle - paljastaa nyt urasuunnitelmansa televisiossa
Kotimaa
24.02.2022 17:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio, 64, pääsi vankilasta koevapauteen helmikuun alussa. Jari antoi ensimmäisen tv-haastattelunsa Jukka Laaksonen Show'hun, joka kuvattiin keskiviikkona (23.2.). Erikoisjakso esitettään Alfa-TV:ssä perjantaina (25.2.) kello 21.

Seiska seurasi ohjelman kuvauksia paikan päällä.

Lue myös: Jari Aarnio kertoo tv:ssä, mitä hän teki ensimmäiseksi vapautumisensa jälkeen: "Tärkein asia"

Jari kertoi Jukka Laaksoselle perehtyneensä vankeutensa aikana tarkasti lakipykäliin, joista hän ei edes löytänyt suoraa kuvausta rikoksesta, josta hänet tuomittiin.

Jari vietti koko vankeusaikansa suljetussa vankilassa.

- En ole päässyt erittäin kovasta motivaatiosta huolimatta opiskelemaan enkä töihin. Se oli sellissä oleskelemista ja kerran viikossa jumppasalille. Sellainen on väärä mielikuva, että vankiloissa vaan urheillaan ja pelaillaan, Jari totesi.

Lue myös: Jari Aarnio vapaalle jalalle – jalkapannassa kesään asti

Jari myönsi, että vankeusaika oli henkisesti raskasta. Sama ystäväpiiri on kuitenkin edelleen pysynyt. Suhde perheeseen on ollut koetuksella.

- Sehän on perheelle samanlaista lusimista. Minä lusin vankilassa ja perhe lusii muurin ulkopuolella. Vuonna 2015 neljä syyttäjää ahdisteli minua kovasti käräjäoikeudessa. Totesin tuolloin aika rohkeasti, että "kaikkeen muuhun te pystytte, mutta ette pysty hajottamaan minun perhettäni." Siinä asiassa sentään olen ollut oikeassa.

Jari valotti haastattelussa myös tulevaisuuden suunnitelmiaan.

- Olen päätynyt täysveriseksi eläkeläiseksi helmikuun alussa. Olen silti varma, että palaan työelämään. Nyt on vielä hakusessa, että minne ja miten. Media-alan sisällöntuotanto voisi olla aika mielenkiintoista.

Lue myös: Hovioikeus kumosi Jari Aarnion murhatuomion – myös ex-rikollispomo Keijo Vilhusen syyte meni nurin

Panta jalassa kesään

Helsingin hovioikeus hylkäsi helmikuun alussa Jarin murhasyytteen ruotsalaisturkkilaisen Volkan Ünsalin jutussa. Neljä ammattirikollista surmasi Ünsalin lokakuussa 2003 Helsingin Vuosaaressa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa.

Jaria syytettiin siitä, että hän olisi tiennyt palkkamurhasta ja jättänyt sen estämättä. Hovioikeus päätyi kumoamaan murhasyytteen.

- Tällainen oikeusjärjestelmä meillä Suomessa on, ja olihan se musertavaa saada sellainen käräjäoikeuden päätös, että minut tuomitaan elinkautiseen murhasta. Alun perin on ollut selvää, että en ole murhannut ketään, vaan kyse on ollut siitä, olisiko sen murhan pystynyt estämään. Ja nyt sitten hovioikeuden ratkaisu on sellainen, että minulla ei ole ollut mitään erityistä oikeudellista velvollisuutta estää murhaa, Jari taustoitti ohjelmassa.

- Poliisi saa kaikenlaisia vinkkejä mahdollisista tulevista tapahtumista. Kun hovioikeus ratkaisi tämän asian näin, se on myöskin suurelle osalle poliiseja hirvittävä helpotus. Että heille ei käy samalla tavalla ja joutuisivat tällaiseen mankeliin, Jari sanoi.

jari aarnio
Ohjelmassa Jari pääsi pelaamaan pöytäcurlingia.

Lue myös: Hovioikeus kumosi Jari Aarnion murhatuomion – myös ex-rikollispomo Keijo Vilhusen syyte meni nurin

Jari vapautuu jalkapantavalvonnasta kesäkuussa. Sitten hän on suorittanut 13 vuoden yhteistuomionsa Trevoc- ja huumejutussa. Ensikertalaisena Jari istuu tuomiostaan puolet.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »