fbq
Kotimaa
10.05.2022 12:35
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press ja Seiskan arkisto
The Rasmus
Tällaisella todennäköisyydellä The Rasmus murtautuu Euroviisujen finaaliin - vedonlyöjillä ehdoton voittajasuosikki
Kotimaa
10.05.2022 12:35
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press ja Seiskan arkisto

Euroviisuhumu käynnistyi Suomessa jo helmikuussa Ylen Uuden Musiikin Kilpailun myötä, mutta varsinainen viisumania on villinnyt fanit ympäri maailmaa viime viikolla.

Suomen edustaja The Rasmus laskeutui Italian Torinoon viikko sitten, ja yhtyeen jäsenet vokalisti Lauri Ylönen, basisti Eero Heinonen, rumpali Aki Hakala ja kitaristi Emppu Suhonen ovat ehtineet neljänneskuukaudessa ottaa ilon irti pirteän yhteisöllisestä kisahälinästä lukuisten pressitilaisuuksien ja jopa katusoittokeikkojen myötä. 

Lue myös: Oho, The Rasmus esiintyi jo Torinossa - eipä käynyt häävisti

The Rasmus kisaa finaalipaikasta Euroviisujen toisessa semifinaalissa torstaina (12.5.). Yhtyeen esiintymispaikka on epäedullinen. The Rasmus nimittäin avaa semifinaalin. Yleisesti parhaana esiintymisslottina pidetään esiintymisjärjestyksen loppupuolella esiintymistä.

The Rasmus
Jezebel! Korvamato kuullaan toisessa semifinaalissa torstaina.

 

The Rasmuksen mahdollisuudet edetä semifinaalista jatkoon ovat vedonlyöjien mielestä kuitenkin hyvät. Arvion mukaan Suomi sijoittuu torstaina kuudenneksi, ja The Rasmus on keskimäärin 77-prosenttisen varmasti finaalissa.

Lopulliseen voittoon The Rasmus ei vedonlyöjien mukaan yllä. Vedonlyöntien mukaan Suomella on alle yhden prosentin mahdollisuus voittaa Euroviisut, ja lopullinen sijoitus olisi neljästoista.

Semifinaalivoittoa povataan Ruotsin edustaja Cornelia Jakobsille, jonka popbiisi Hold Me Closer on Ruotsille ominaisesti todellista hittimateriaalia. 

Lue myös: Jättiyllätys Euroviisujen alla! The Rasmus järjesti yhteisesityksen viisujen suursuosikin kanssa - katso video!

Cornelia Jakobs
Ruotsin Cornelia Jakobsista povataan toisen semifinaalin kuningatarta.

 

Fanien mielestä koko Euroviisujen varma voittaja on Ukrainan edustaja Kalush Orchestra, folkia ja hip hopia yhdistelevällä edustuskappaleellaan Stefania. Vedonlyöjien mielestä Kalush Orchestra vie 49-prosenttisen varmasti viisuvoiton. 

- Uskomme, että millainen tahansa voitto olisi todella tärkeä Ukrainalle tällä hetkellä, ja tarkoituksemme on saada ukrainalaista musiikkia kuulluksi ympäri maailman, Kalush Orchestra kertoi Eurovision Worldille.

Ennakkosuosikkiaseman on spekuloitu johtuvan Ukrainassa käynnissä olevasta sodasta.

- Jo ennen sotaa olimme viidennellä sijalla ennakkosuosikkien joukossa, mikä tarkoittaa että eurooppalaiset nauttivat kappaleesta. Stefania on kokonaan ukrainankielinen biisi ja toivomme, että esiintymisemme tuo enemmän huomiota ukrainalaiselle musiikille, yhtye kommentoi pressitilaisuudessa Eurovision Worldin mukaan.

Ukraina on voittanut Euroviisut kahdesti, vuosina 2004 ja 2016.

Lue myös: No jopas! Ruotsin Cornelia Jakobs käänsi katseet läpinäkyvässä verkkoasussa Euroviisujen avajaisissa, Maltan viisuedustajan paljastava asu loksautti leuat - kuvat!

Kalush Orchestra
Viisujen ehdoton ennakkosuosikki on Ukraina.

Viisufani, laita nämä ylös. Ensimmäinen semifinaali nähdään tänään tiistaina 10.5., toinen semifinaali torstaina 12.5. Itse loppuhuipennus, eli viisufinaali koetaan lauantaina 14.5.

Kaikki Euroviisulähetykset nähdään Yle TV1:llä kello 22 alkaen. Lauantaina juhlatunnelmaan voi virittäytyä jo tuntia aikaisemmin, kun Viisukupla-lähetys alkaa kello 21.

Lue myös: The Rasmus jätti UMK:n voittoskumpat muille bändeille – ”Juon kuusenkerkkää”

Tilaa Seiskan uutiskirje! »