fbq
Kotimaa
25.05.2022 12:48
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Susanna Laine
Susanna Laine avautuu uutuuskirjassa kokemastaan kiusaamisesta: "Minulla on ruman tytön sielu"
Kotimaa
25.05.2022 12:48
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Juontaja Susanna Laineelta, 40, ilmestyi kevään kirjamarkkinoille rohkea omaelämäkerrallinen kirja, Otavan kustantama Epätäydellisen naisen itsetunto, jonka Susanna on kirjoittanut yhdessä ystävänsä Terhi Ketola-Huttusen kanssa.

Kirjassa Susanna purkaa ihmisen tunnekirjoa omien kokemustensa ja ajatustensa kautta. 

Lue myös: Tiesitkö? Alina Voronkova paljasti vanhempiensa omistamat hulppeat puitteet: "On onni, kun.."

Susannan Pohjanmaalla vietetty lapsuus oli turvallinen, mutta yksinäinen. Kokemukset kiusaamisesta jättivät jäljen, joka on seurannut Susannaa aikuisikään asti. 

Lähdin ulos ja näin naapurin lapset siellä kirmaamassa. ”Kattokaa, rillirolle tuli!” he huusivat ja juoksivat pakoon. Mietin, voisinko jäädä heidän kanssaan leikkimään, mutta ketään ei enää näkynyt, Susanna muistelee. 

Omakuva pielessä

Vuosia myöhemmin Susanna nousi julkisuuteen kauneudellaan, kun hänet valittiin vuoden 2005 Miss Suomi -kilpailun toiseksi perintöprinsessaksi.

Lue myös: Suuri suru: Veronica Verho julkaisi järkyttyneen itkuvideon

Pohjoisen naisen kauneus huomioitiin myös Japanissa pidetyssä Miss International -kilpailussa, jossa Susanna sijoittui kolmanneksi. 

Susan Laine
Susanna missivuotenaan 2005.

 

Menestys kauneuskilpailuissa ei ole koskaan noussut Susannalla päähän. 

Olen ajatellut, että minulla on ”ruman tytön sielu”. Se kuulostaa karkealta, mutta olen lapsuuteni ja nuoruuteni ennen kauneusalaa elänyt sellaista elämää, jossa en ollut millään viehättävimpien joukossa ja identiteettini muodostui niin, että jopa peittelin ulkoista olemustani ja yritin edetä muilla avuilla, Susanna avautuu.


Apu löytyi terapiasta

Läpi elämänsä Susanna on ollut ymmärtäjä. Omien sanojensa mukaan hän on ymmärtänyt jopa kiusaajiaan, haukkujiaan ja solvaajiaan. 

Ajattelen, että heillä on varmasti paha olo, jota he purkavat toisiin, Susanna sanoo. 

Lue myös: Joalin Loukamaa palasi Selviytyjistä - näin hän on muuttunut

Menneisyyden haavat arpeutuvat harvoin itsestään. Susanna löysi tien sisäisten solmujensa avaamiseen terapeutin avulla. Ensimmäisen kerran hän haki neuvoja ammattiauttajalta parikymppisenä.

Menin terapiaan, koska koin häiritsevää ahdistusta elämästä ja tulevasta, yleistä  epävarmuutta ja ulkopuolisuuden tunnetta. Varmasti lapsuuden kiusaamisen kokemuksetkin painoivat, Susanna avautuu kirjassaan.

Lue myös: Vesterinen Yhtyeineen keräsi rahaa Ukrainan lapsille – ”Sanat kuin suoraan sodasta”

Kursivoidut kohdat lainauksia Susanna Laineen ja Terhi Ketola-Huttusen kirjasta Epätäydellisen naisen itsetunto.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »