Juontaja Susanna Laineelta, 40, ilmestyi kevään kirjamarkkinoille rohkea omaelämäkerrallinen kirja, Otavan kustantama Epätäydellisen naisen itsetunto, jonka Susanna on kirjoittanut yhdessä ystävänsä Terhi Ketola-Huttusen kanssa.
Kirjassa Susanna purkaa ihmisen tunnekirjoa omien kokemustensa ja ajatustensa kautta.
Lue myös: Tiesitkö? Alina Voronkova paljasti vanhempiensa omistamat hulppeat puitteet: "On onni, kun.."
Susannan Pohjanmaalla vietetty lapsuus oli turvallinen, mutta yksinäinen. Kokemukset kiusaamisesta jättivät jäljen, joka on seurannut Susannaa aikuisikään asti.
– Lähdin ulos ja näin naapurin lapset siellä kirmaamassa. ”Kattokaa, rillirolle tuli!” he huusivat ja juoksivat pakoon. Mietin, voisinko jäädä heidän kanssaan leikkimään, mutta ketään ei enää näkynyt, Susanna muistelee.
Omakuva pielessä
Vuosia myöhemmin Susanna nousi julkisuuteen kauneudellaan, kun hänet valittiin vuoden 2005 Miss Suomi -kilpailun toiseksi perintöprinsessaksi.
Lue myös: Suuri suru: Veronica Verho julkaisi järkyttyneen itkuvideon
Pohjoisen naisen kauneus huomioitiin myös Japanissa pidetyssä Miss International -kilpailussa, jossa Susanna sijoittui kolmanneksi.

Menestys kauneuskilpailuissa ei ole koskaan noussut Susannalla päähän.
– Olen ajatellut, että minulla on ”ruman tytön sielu”. Se kuulostaa karkealta, mutta olen lapsuuteni ja nuoruuteni ennen kauneusalaa elänyt sellaista elämää, jossa en ollut millään viehättävimpien joukossa ja identiteettini muodostui niin, että jopa peittelin ulkoista olemustani ja yritin edetä muilla avuilla, Susanna avautuu.
Apu löytyi terapiasta
Läpi elämänsä Susanna on ollut ymmärtäjä. Omien sanojensa mukaan hän on ymmärtänyt jopa kiusaajiaan, haukkujiaan ja solvaajiaan.
– Ajattelen, että heillä on varmasti paha olo, jota he purkavat toisiin, Susanna sanoo.
Lue myös: Joalin Loukamaa palasi Selviytyjistä - näin hän on muuttunut
Menneisyyden haavat arpeutuvat harvoin itsestään. Susanna löysi tien sisäisten solmujensa avaamiseen terapeutin avulla. Ensimmäisen kerran hän haki neuvoja ammattiauttajalta parikymppisenä.
– Menin terapiaan, koska koin häiritsevää ahdistusta elämästä ja tulevasta, yleistä epävarmuutta ja ulkopuolisuuden tunnetta. Varmasti lapsuuden kiusaamisen kokemuksetkin painoivat, Susanna avautuu kirjassaan.
Lue myös: Vesterinen Yhtyeineen keräsi rahaa Ukrainan lapsille – ”Sanat kuin suoraan sodasta”
Kursivoidut kohdat lainauksia Susanna Laineen ja Terhi Ketola-Huttusen kirjasta Epätäydellisen naisen itsetunto.