fbq
Kotimaa
25.03.2022 09:00
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Sointu Borg
Sointu Borgin avoin kusipäätilitys sai valtavan suosion - "Osui ja upposi"
Kotimaa
25.03.2022 09:00
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Diili-voittaja Sointu Borg, 29, julkaisi somessa jykevän mielipiteensä kusipäisyydestä. Yrittäjänaisen päivitys keräsikin tukevasti kiitosta.

Lue myös: Sointu Borgilta yllättävä paljastus tulevaisuudestaan: "Kyllä, luit oikein"

Sointu kertoo julkisessa kommentissaan, ettei aina ymmärrä sisältöä rakentavan palautteen takaa.

Naamioitko oman kusipäisyytesi ”rakentavaksi palautteeksi”?⁣ Sointu aloittaa kysymällä Instagramissa.

Osa ihmisistä kokee oikeudekseen kritisoida kaikkia ja kaikkea, kaiken aikaa. Vastapuoli lannistetaan estoitta ja automatisoidusti. Mikäli ”kritiikin” vastaanottanut ilmaisee mielipahansa, vetoaa tämä näkökulmaansa tuputtava oman elämänsä oraakkeli vastaanottajan liialliseen herkkyyteen.⁣

Lue myös: Sointu Borg symppaa kultamekossa kohauttanutta Iida Vainiota: "Minä näytin tuolta 18-vuotiaana"

"Aina oli lytättävä"

Soinnulla on asiasta henkilökohtainen mielipiteensä.

- Rakentava palaute ja lyttääminen ovat kaksi HYVIN eri asiaa. Ne on myös tärkeää oppia erottamaan toisistaan. On olemassa aitoa ja autenttista palautteen antamista sekä puhdasta ”kehitysideoiksi” puettua besserwissermäistä ylimielisyyttä. Rakentavan palautteen ideana on aidosti viedä vastapuolta eteenpäin. Oivalluttaa sekä motivoida. Lannistamisen päämääränä on puolestaan passivoittaa, alentaa, rampauttaa sekä masentaa, Sointu kirjoittaa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sointu Borg (@sointuorvokki)

Sointu kertoo lopettaneensa jossain vaiheessa kertomasta onnistumisistaan tietyille ihmistyypeille.

Persoonatyypille, joka oli kykenemätön puhtaaseen onnittelemiseen tai tsemppaamiseen. Mukana oli aina pessimistinen sivulause tai piilovittuileva vitsi. Aina oli lytättävä tai pantava paremmaksi. Jokainen tuntee Debbie Downerin tai ”One-Upperin”. Ihmisen, joka löytää kaikesta negatiivista pointattavaa tai haluaa pakkomielteisesti viestiä omasta korkeampiarvoisuudestaan.

- Mikäli ihmiset suoltavat asiattomuuksia päin naamaasi ja pukevat sen rakkaudeksi tai rakentavaksi palautteeksi, ole hereillä, Sointu vinkkaa.

"Onnittele ilman sivulausetta"

Soinnun mielestä jokaisen pahin kriitikko asuu valmiiksi oman pään sisällä. Kukaan ei tarvitse toista pirua olkapäälleen.⁣ Ei kotona, ei työpaikalla eikä kaveripiirissään.

Mikäli joku kertoo sinulle onnistumisistaan, onnittele ja jätä homma siihen. Älä lisää onnitteluun sivulausetta tai varoittele vastapuolta erinäisistä kauhuskenaariosta. Älä yritä palauttaa toista ”maan pinnalle”. Keskity toisen hetkeen, toisen onnistumiseen.⁣ Anna se pieni hetki toiselle. Se hetki on ohimenevä sinulle, mutta pysyvä vastapuolelle. Maailma on tarpeeksi lannistava muutenkin.

- Yritän aika ajoin muistuttaa tästä myös itseäni. Kysyä itseltäni, kysyikö vastapuoli mielipidettäni?⁣ Tekeekö hän sillä mitään?

Lue myös: Sointu Borg harvinaisen rehellisenä Diili-voitosta: "Lopulta olin aika yksin"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sointu Borg (@sointuorvokki)

"Naulan kantaan!"

Sointu Borgin tilitys kusipäisyydestä sai hurjan määrän kehuja ja kommentteja.

Lue myös: Miksi julkaiset herutuskuvia? Sointu Borgilta tyhjentävä tilitys: "Setämies haluaa enemmän pintaa"

- Osui ja upposi, kirjoitti yksi kommenttiosiossa.

Tämä!!!! jatkoi toinen.

Erittäin hyvin sanottu, komppasi kolmas.

Ahh, naulan kantaan!! sinetöi neljäs.

Viides avautui Soinnun tapaan omakohtaisella kokemuksellaan.

Jep, kokemusta on. Ite yritän välttää neuvomasta ja kritisoimasta asioissa jotka ei mulle kuulu, kerron mielipiteeni kyllä jos siihen on sopiva hetki. Tiedän tuon ihmistyypin ja on surullista, että kaikki eivät osaa olla oikeesti onnellisia muiden onnistumisista vaan kritisoidaan toista ja yritetään lytätä jottei toinen saisi loistaa. Oon someyhteisöissä onnekseni törmännyt paljon ihmisiin jotka aidosti kannustavat toisiaan, ja se on aivan mahtavaa. Kaikki läheisetkään eivät tätä mun somentekoa ymmärrä.. Laitan kuulemma alastonkuvia yms.. ha, en ole ikänä laittanut ja vaikka laittasinkin nii se on täysin mun asia! Jos hyväksyn itseni sellasena ku oon, ja teen omaa juttuani täysillä, eiks se oo vaan hemmetin hyvä.

Arkistovideo: Sointu Borg Tampereen uuden monitoimiareenan avajaisissa

Tilaa Seiskan uutiskirje! »