fbq
Kotimaa
21.08.2022 14:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Pasi Murto
anna-leena sipilä
Shokkiero! Anna-Leena Sipilän 18 vuoden liitto särkyi - puolison tilitys: "En ole kelvollinen jatkamaan pappina"
Kotimaa
21.08.2022 14:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Pasi Murto

Näyttelijä Anna-Leena Sipilä, 55, ja näyttelijä sekä pappi ja kirjailija Johannes Lahtela, 46, ovat eronneet. Heidän avioliittonsa kesti 18 vuotta. Kummatkin ilmoittivat avioerostaan sosiaalisessa mediassa.

Anna-Leena kommentoi eroaan tänään sunnuntaina Instagramissa. Hän julkaisi takavuosilta hääkuvansa, jota oli siirtämässä puhelimestaan roskakoriin.

- Enpä olisi uskonut vielä äsken 18-vuotishääpäivänämme olevani jo seuraavalla viikolla eronnut nainen. Elämä heittelee kyllä hurjia yllätyksiä, Anna-Leena kirjoitti särkyneen sydänemojin kera.

Johannes kiitti ex-puolisoaan Instagram-tilillään jo aiemmin viikolla.

- Avioliitto Anskin kanssa tuli tiensä päähän, kasvoimme eri suuntiin ja eroamme. Minulle prosessi on ollut pitkä. Ensimmäinen vakava erokeskustelu käytiin pari vuotta sitten. Sovimme, että pidämme eromme yksityisasiana ja tästä kriisistä ei ole julkisesti muuta sanottavaa, Johannes kirjoittaa.

- 18 vuoden avioliitto oli kuitenkin hieno onnistuminen, sillä ei ole itsestäänselvää, että kaksi kaltaistamme lepattavaa liekkiä oli niinkin pitkään yhdessä. Kiitos Anna-Leenalle yhteisistä vuosista, matkamme oli kaunis kaikessa rosoisuudessaan, Johannes kirjoittaa.

Eroaa papinvirastaan

Avioeron seurauksena Johannes joutuu luopumaan pappeudestaan. Hänet on vihitty ortodoksisen kirkon papiksi vuonna 2017. 

Ortodoksisen kirkon papeille sallitaan vain yksi avioliitto. Papin on solmittava avioliittonsa ennen pappisvihkimystä, pappina ei voi enää mennä naimisiin.

- Avioeron myötä luovun myös pappeudestani välittömästi: avioero on väistämättä kriisi tälle pyhälle palvelutehtävälle. En ole kelvollinen jatkamaan pappina, Johannes taustoittaa somessa.

Myös Helsingin ortodoksinen seurakunta on tiedottanut Facebookissa Johanneksen eroavan papinvirastaan. 

- Seurakunta kiittää Johannesta tekemästään korvaamattoman arvokkaasta työstä pappina, hengellisenä isänä, monikulttuurisen työn ja tiimin vetäjänä sekä ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi perustetun hiippakunnallisen hätäruoka-avun promoottorina. Johannes jatkaa edelleen addiktiopäivystyksen vetäjänä, päivityksessä kerrotaan.

Pika-avioliitto

Anna-Leena ja Johannes taustoittivat salamarakastumistaan viime lokakuussa Kodin Kuvalehdelle antamassaan haastattelussa.

Johannes kosi Anna-Leenaa kolme viikkoa ensitapaamisen jälkeen. Häitä vietettiin kahdeksan kuukautta kihlojen jälkeen.

- Olin juuri ennen tapaamistamme päättänyt, että parisuhteet ovat liian monimutkaisia. Minulla oli pieni lapsi, Saara. Olin 36-vuotias ja ajatellut, että nyt me elämme onnellisesti Saaran kanssa kahdestaan. Olen itse kasvanut yksinhuoltajaäidin kanssa, ja se oli ihan hyvää elämää. Ja sitten meni kaikki mullin mallin. Se oli tosi voimakas rakastuminen heti ensisilmäyksellä. Aika ison riskinhän me siinä otimme, Anne-Leena kertoi haastattelussa.

- Mutta kun on seurannut muiden liittoja, niin vaikka olisimme tunnustelleet toisiamme kymmenen vuotta, ei siltikään olisi ollut takeita yhtään mistään. Tiesin heti, että Anski on yksinhuoltajaäiti ja minun täytyy olla tosissani. Olin silloin itse 28-vuotias raitistunut alkoholisti, olin ollut kolmisen vuotta raittiina, Johannes kertoi.

Ex-pariskunnalla on kaksi tytärtä ja lisäksi Anna-Leenalla on tytär aiemmasta suhteestaan.

Anna-Leena on työskennellyt pitkään teattereissa. Anna-Leena sai Jussi-ehdokkuuden elokuvasta Pikkusisar vuonna 2000. Hän on tähdittänyt viime vuosina muun muassa elokuvia Onnelin ja Annelin talvi, Juice ja Syke-elokuva: Hätätila. Televisiossa hän tähditti pitkään Ex-Onnelliset-sarjaa ja viime vuosina hänet on nähty muun muassa sarjoissa Roba, Sipoon herttua, Keihäsmatkat, Hotel Swan Helsinki sekä Maria Kallio.

Johannes on näytellyt teattereissa ja hänen erikoisalaansa ovat olleet runomonologit. Johannes on kunnostautunut myös kirjailijana. Hänen kirjoittamansa räppäri Redraman elämäkerta Redrama – liekeistä luovuuteen (Otava 2022) julkaistiin tässä kuussa.