fbq
Kotimaa
19.06.2022 20:38
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Tanja Korpela, Ben Elf, Youtube
Johnny Depp
Seiska paikalla: Johnny Depp villitsi Helsingissä - katso kuvat keikalta!
Kotimaa
19.06.2022 20:38
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Tanja Korpela, Ben Elf, Youtube

Vastikään voitokkaasti eksäänsä vastaan käräjöinyt yhdysvaltalainen Johnny Depp, 59, konsertoi sunnuntai-iltana Helsingin Kaisaniemessä järjestetyssä Helsinki Blues Festival -tapahtumassa. Seiska seurasi paikan päältä tähden saapumista yleisön eteen.

Johnny nousi vierailevana tähtenä lavalle festivaalin pääesiintyjän, brittiläisen kitaravirtuoosi Jeff Beckin, 77, yhtyeen kanssa. Huippumuusikoista koostuvan kokoonpanon muut jäsenet ovat basisti Rhonda Smith, rumpali Anika Nilles ja kosketinsoittaja Robert Stevenson.

Lue myös: Johnny Depp voitti oikeudenkäynnin!

Boheemin rennosta tyylistään tunnettu Johnny oli pukeutunut keikalle ominatakeiseen lookiin. Keikan piti alkaa ohjelman mukaisesti kello 19, mutta suuret tähdet antoivat odottaa itseään 40 minuuttia.

Yleisö jaksoi odottaa ihmeen kärsivällisesti ja ilo oli ylimmillään, kun tähdet vihdoin suvaitsivat nousta lavalle.

Ennakkotiedoista poiketen muusikot eivät päästäneet ketään median edustajia ottamaan kuvia lavan edustalle.

Keikka alkoi valkoiseen t-paitaan ja rentoon farkkuliiviin pukeutuneen Jeffin veikeällä kitarasoololla. Yleisö antoi kiraravirtuoosille raikuvat aplodit.

Johnny Depp
Tällaisena Johnny Depp ilmestyi konsertoimaan Helsingissä.

Valtavat aplodit

Jeff taituroi monta kappaletta puhumatta sanaakaan yleisölle. 

-Arvatkaas mitä? Jeff juonsi Johnnyn lavalle.

Johnny nousi Jeffin seuraan lavalle reilut puoli tuntia keikan alkamisesta ja sai valtaisat aplodit.

- Hei, Johnny tervehti festarikansaa ja heilutti yleisölle.

Johnny Depp
Lavan edustalle kertyi suuri yleisömeri.

Johnny ryhtyi soittamaan kitaralla This is a Song for Miss Hedy Lamarr -kappaletta.

Näyttelijän hommien lisäksi Johnny on kunnostautunut muusikkona. Hän laulaa ja soittaa kitaraa. Johnny on vaikuttanut muun muassa Hollywood Vampires -yhtyeessä.

Johnny on julkaissut ystävänsä Jeffin kanssa kaksi singleä. Ensimmäinen on miesten oma versio John Lennonin Isolation-kappaleesta ja tuorein on nimeltään This is a Song for Miss Hedy Lamarr.

Katso tästä tuore musiikkivideo:

Jeff ja Johnny julkaisevat 15. heinäkuuta yhteisalbumin nimeltä 18. Jeff ja Johnny ovat esittäneet aiemmin yhteisillä keikoillaan muun muassa versioita Jimi Hendrixin, Killing Joken ja Marvin Gayen kappaleista.

Esiintyi tuhansille katsojille

Jeff on tehnyt yli 50-vuotisen uran kitaran varressa. Edellisen kerran Jeff esiintyi Suomessa Pori Jazz Festivalilla heinäkuussa 2010 ja sitä ennen Ruisrockissa vuonna 1971.

Johnny liittyi Jeffin keikkakokoonpanoon muutama viikko sitten Britanniassa ja jatkoi mukana Suomeen.

Lue myös: Johnny Depp talutettiin ulos hotellista – tässä syy

Helsinki Blues Festival -tapahtuman liput olivat liikkuneet jo ennen kuin tieto Johnnyn vierailusta julkaistiin viime viikolla. Johnny sai kuitenkin aikaan ostohuuman ja lipunmyyntiin tuli selvä piikki.

Jeffin 1800-paikkainen Tampere-talon konsertti myytiin nopeasti loppuun. Viime viikolla Helsingin festareille oli jäljellä enää kymmenesosa kaikista lipuista. Helsinki Blues Festivalien yleisökapasiteetti on kaikkiaan 3500 henkeä.

Jeffin ja Johnnyn musisointia seurasi Helsingissä valtava, kannustava yleisömeri.

Johnny Depp
Esitys alkoi roimasti myöhässä, mutta sai silti paikalla olleet fanit innostumaan.

Keikan hintalappu

Maailmantähtien saaminen Suomeen ei välttämättä ole mikään pikkujuttu ja keikkapalkkiot voivat liikkua jopa tähtitieteellisissä summissa.

Jeffin Suomen-konserttien tiedottaja Lasse Norres pitää suunsa supussa keikkojen hintalapusta. Se on kuitenkin varmaa, että Johnny ei tuonut keikkajärjestäjälle lisäkustannuksia.

- Meille tuli yllätyksenä, että Johnny on mukana. Ei se muuta sitä hintaa, joka on Jeffin kanssa aikoinaan sovittu, Lasse taustoitti Seiskalle.

Jeff yhtyeineen ja Johnny esiintyvät huomenna maanantaina loppuunmyydyssä Tampere-talossa. Maailmantähdet kieltätyivät antamasta suomalaismedioille haastatteluita visiittinsä aikana.

Voitti oikeudessa

Tänä keväänä Amber Heard tuomittiin Johnnyn kunnianloukkauksesta. Eksä joutuu maksamaan Johnnylle noin 9,7 miljoonan euron korvaukset. Myös Johnny todettiin syylliseksi osaan kunnianloukkaussyytteistä. Johnny joutuu maksamaan Amberille noin 1,8 miljoonaa euroa.

Lue myös: Näkökulma: Johnny Deppin oikeustaistossa ei ole kuin yksi voittaja – eikä sekään ole Johnny Depp

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »