fbq
Kotimaa
28.01.2022 13:54
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus, AOP
Sebastian Tynkkynen
Sebastian Tynkkysen hääriminen Päivi Räsäsen oikeudenkäynnissä hämmästytti - Tynkkynen lataa nyt suorat sanat: "Kuin antaisi polttoainekanisterit käteen"
Kotimaa
28.01.2022 13:54
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus, AOP

Päivi Räsäsen (kd.) oikeudenkäynti alkoi tammikuun 24. päivänä. Tuolloin hänelle luettiin syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyttäjän mukaan Räsänen olisi kirjoituksillaan solvannut homoseksuaaleja. Räsänen kiisti syytteet.

Kun oikeudenkäynti alkoi, Helsingin oikeustalolla Räsästä vastassa oli melkoinen mediamylläkkä – sekä Sebastian Tynkkynen (ps.).

Tynkkysen läsnäolo herätti kysymyksiä, etenkin kun hän on kansanedustajana eri puolueesta kuin Räsänen sekä julkihomo.

Sebastian Tynkkynen
Sebastian Tynkkynen on usein siellä missä tapahtuu. Elokuussa hän kommentoi aktiivisesti Elokapina-mielenosoitusta, niin somekanavillaan kuin eduskunnan puhujapöntössä.

 

Seiska sai kiinni Tynkkysen, joka paljastuikin Päivi Räsäsen tukijaksi.

– Moniarvoinen yhteiskunta on hyvä juttu, jossa sananvapaudesta kannattaa pitää kiinni, Sebastian muistuttaa.

– Jos sananvapaudesta pitää tinkiä, käy pian niin, että ihmiset kaivautuvat entistä vihaisempina poteroihinsa.

Lue myös: Päivi Räsäsen käräjillä täysi sirkus: Raamattuja, Niilo-rakas ja Sebastian Tynkkynen - turvamies menetti hermonsa

– Mikäli tästä tulee tuomio, se on sama kuin antaisi tietyille ihmisryhmille polttoainekanisterit käteen. Eli vain tietynlainen ajattelumalli sallittaisiin.

Päivi Räsäsen saamien syytteiden tultua julki, Tynkkynen on tehnyt sosiaalisessa mediassa mielenkiintoisen huomion.

– Yllättäen somessa on oltu tästä Räsäsen tapauksesta melko hiljaa, vaikka kyse on ennen kaikkia sananvapaudesta, Tynkkynen ihmettelee.

Sananvapauden puolesta

Sebastian Tynkkynen on julkisesti kertonut olevansa homoseksuaali.

Hän myöntää, ettei Räsäsen istuntoa seuratessa ollut helppoa kuunnella sitä, mitä homoseksuaalisuudesta käräjäsalissa sanottiin.

– Olin silti käräjäoikeudessa antamassa tukeni Päivi Räsäselle ennen kaikkea sananvapauden puolesta.

– Meillä ihmisillä on inhimillinen tarve tuntea olevamme oikeassa ja hiljentää meille omasta näkökulmastamme epämukavia näkemyksiä. Mutta mitä pidemmälle hiljentämisessä mennään, sitä pidemmälle päädymme Neuvostoliiton ja Kiinan kaltaisiin yhteiskuntiin, hän jatkaa.

Lue myös: Kansanedustaja Sebastian Tynkkyselle sakkotuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan - näin paljon maksettavaa kertyi

Sebastian Tynkkynen
Sebastian Tynkkynen on ollut parisuhteessa viisi vuotta Alan da Silvan kanssa.

 

– Minua ei pelota eri mieltä olevien näkemykset niin paljon, että minun pitäisi yrittää voittaa heidät hiljentämällä. Jos niin haluaisin tehdä, olisin jo hävinnyt. Minua ei myöskään pelota olla väärässä ja siksi mielipiteenilmaisu pitää Suomessa taata jokaiselle, jotta voin tarkastella näkemyksiäni ja luopua niistä, jos ne ovat vääriä. En halua elää kuplassa.

Lue myös: Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen juhlistaa neljättä vuosipäiväänsä Alan-rakkaansa kanssa - pariskunta on selättänyt jo monet kohut: "Rakastan sua yli kaiken"

Päivi Räsäsen oikeudenkäynti jatkuu 14.2. Syyttäjä hakee Räsäselle 120 päiväsakon suuruista rangaistusta. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun tuomioistuimessa otetaan kantaa siihen, onko Raamatun siteeraaminen rikos vai ei.

– Toivon, että jokainen voisi puolueestaan ja arvoistaan riippumatta olla tässä sananvapausoikeudenkäynnissä Räsäsen puolella, Tynkkynen herättelee kollegoitaan.

– Minä ainakin olen ja ihan homona.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »