fbq
Rikos
24.01.2022 18:15
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP/Mauri Ratilainen
Päivi Räsänen
Päivi Räsäsen käräjillä täysi sirkus: Raamattuja, Niilo-rakas ja Sebastian Tynkkynen - turvamies menetti hermonsa
Rikos
24.01.2022 18:15
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP/Mauri Ratilainen

Kansanedustaja Päivi Räsäselle (kd.) luettiin maanantaina syytteet kiihottamisesta kansanryhmään vastaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Syytteiden mukaan Räsänen olisi solvannut homoseksuaaleja tviitissään, kirjoituksessaan ja Ruben Stillerin radiohaastattelussa.

Räsänen kiisti syytteet.

Tynkkynenkin paikalla

Ennen käräjäoikeuden istunnon alkamista Helsingin oikeustalolla nähtiin melkoinen mylläkkä.

Räsäsen tukijoukot osoittivat ulkona mieltään, he heiluttelivat muun muassa Suomen lippua, isoja ristejä sekä rukoilivat Isä meidän -rukousta.

Päivi Räsänen
Päivi Räsänen jakeli lausuntoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Taustalla hääri edustajakollega Sebastian Tynkkynen.

Sisällä oikeustalossa paikalla oli harvinaisen paljon lehdistöä, myös ulkomailta. Räsänen antoikin jo ennen istuntosalin astumista haastatteluja suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi.

Paikalla oli myös Räsänen kansanedustajakollega, perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen. Tynkkynen videoi ja kuvasti ahkerasti oikeustalon tapahtumia.

Niilo-rakas tukee

Räsäsen mukana käräjille saapui myös aviomies Niilo Räsänen.

– Niilohan ollut valtavan tärkeä ja ihana tuki, Päivi Räsänen kiitteli.

– Olen myös todella kiitollinen siitä, että kaikki viisi, jo aikuista lastani, ovat vahvasti tukeneet minua tässä.

Päivi Räsänen
Päivi Räsänen asteli käräjäsaliin valtavan mediahuomion saattelemana.

Räsäsen mukaan hänen ajatuksensa ja kirjoituksensa kumpuavat perinteisestä klassisesta kirkkokuntien ja Raamatun opeista.

– Näihin oppeihin kristityt ovat vuosikausia uskoneet. On mahdotonta ajatella, että ne tulisivat kielletyiksi. Kristityillä on oikeus uskoa niin kuin Raamattu opettaa.

Mediasirkus sai aikaan myös sen, että oikeustalon turvamieheltä petti hermot.

– Nyt kauemmaksi, vartija karjui oikeustalon aulassa toimittajalaumalle sellaisella volyymilla, ettei hänen viestinsä jäänyt epäselväksi.

Syyttäjä hakee Räsäselle 120 päiväsakon suuruista rangaistusta. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun tuomioistuimessa otetaan kantaa siihen, onko Raamatun siteeraaminen rikos vai ei.

Päivi Räsänen
Päivi Räsänen kiisti saamansa syytteet.