fbq
Kotimaa
02.02.2022 06:48
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
olga temonen
Rytmihäiriöt piinaavat Olga Temosta: "Sydän lyö miten sattuu"
Kotimaa
02.02.2022 06:48
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Näyttelijä Olga Temosella, 44, ovat takanaan hulinaiset ajat. Kesällä kuvattiin helmikuussa julkaistavaa Harjunpää-sarjaa, jossa hän näyttelee rikostutkijaa. Helmikuussa ensi-iltansa saa myös puoliso Tuukka Temosen Pohjolan satoa -kannabiskomedia. Olga on tuottanut miehensä ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan.

Syksyllä Olga toteutti unelmansa ja avasi kotipitäjänsä Iitin vanhaan kyläkouluun pitseria Rehtorin. Kotona häärää kolme lasta, ja hoidettavana on myös liuta kotieläimiä, sillä Olga luotsaa ravintolansa liepeillä Olgan Farmi -kotieläinpihaa.

Lue myös: No nyt! Tältä näyttää Olga Temosen kyläkouluun perustama pizzeria - ruokalistalla harvinaisuuksia

Kaiken työtaakan keskellä Olga on kärvistellyt sydämen rytmihäiriöiden kanssa nelikymppisestä lähtien. Hän kertoi taannoin Sydänliitolle, että hänen rytmihäiriönsä ovat kammioperäisiä. Muutama vuosi sitten tutkimuksissa selvisi, että Olgalle kertyi lisälyöntejä lähes 10 000.

Olga syö vaivaansa rytmihäiriölääkkeitä, ja tilannetta seurataan säännöllisesti tutkimuksilla. Viime syksynä Olga julkaisi somessa kuvan, jossa hänen rintaansa on kytketty sydämenlyöntejä laskeva Holter-laite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olga Temonen (@olgatemonen)

- Toimivan lääkityksen takia en juurikaan tunne muutoksia sydämeni rytmissä. Aina välillä haluaisin lopettaa lääkityksen, ja sen takia testataan, onko häiriöitä yhä. Ja kyllä niitä yhä on, Olga kertoo Seiskalle.

Sydämen muljahtelut ja tykytykset eivät haittaa Olgaa arjessa lääkityksen ansiosta.

- Tilanne on vakaa, ja sydän on tavallaan ihan terve, mutta siinä on sellainen vika, että se vähän lyö miten sattuu, Olga summaa.

Lue myös: Poliisiauto kaahasi hurjaa vauhtia taajamassa Olga Temonen kyydissään: "Oli aika hurjaa"

Vaiva ei liene perinnöllistä.

- Sitä, mistä olen tämän saanut, ei ole pystytty aukottomasti toteamaan. Lääkäri on epäillyt, että minulla olisi ollut joskus vuosia sitten sydänlihaksen tulehdus ja rytmihäiriöt johtuisivat siitä. Se on kuitenkin vain yksi teoria.

Harjunpää C More -suoratoistopalvelussa 17. helmikuuta alkaen. Sarjaa julkaistaan ensimmäisellä viikolla kaksi jaksoa, sitten jakso viikossa torstaisin.