fbq
Kotimaa
19.08.2022 16:38
Teksti: Mika Seppänen & Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: All Over Press
Sanna Marin
Sanna Marin kiisti Olavi Uusivirran suudelmat kaulalle - katso videolta totuus: "En muista, että kukaan olisi suudellut"
Kotimaa
19.08.2022 16:38
Teksti: Mika Seppänen & Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: All Over Press

Pääministeri Sanna Marin (sd) järjesti perjantaina tiedotustilaisuuden virka-asunnollaan Kesärannassa. Marin ilmoitti vastaavansa tilaisuudessa median kysymyksiin liittyen hänestä levinneisiin kohuvideoihin.

Tilaisuudessa Marin ilmoitti, että hän on käynyt huumausainetestissä.

- Viime päivinä on julkisuudessa esitetty aika raskaitakin syytöksiä, että olisin ollut (samassa) tilassa tai olisin itsekin käyttänyt huumausaineita. Pidän näitä syytöksiä aika raskaina. Oikeusturvani takia olen käynyt tänään huumausainetestissä ja testin tulos tulee viikon kuluessa. Haluan puhdistaa maineeni.

Marinin mukaan hän ei ole nähnyt tai ole ollut tietoinen, että joku ihminen olisi käyttänyt huumeita hänen kanssaan samassa tilassa.

- En oman tietoni mukaan ole ollut tilassa, jossa olisi käytetty huumetta. En ole ollut sellaisessa tilanteessa, jossa olisin nähnyt toisen ihmisen käyttävän huumausaineita. En kyseisen videon iltana ole havainnut kenenkään käyttävän muuta kuin alkoholia.

- Ikinä en ole - edes nuoruusvuosinani - käyttänyt huumeita. Toivoisin, että uskottaisiin, kun näin sanon. Toivon, että asemastani huolimatta minua koskisi syyttömyysolettama, Marin ilmoitti.

- Mielestäni toimintakykyni oli (lauantain ja sunnuntain välisenä yönä) aivan hyvä.

"Videossa ei tapahtunut mitään sopimatonta"

Marinilta kysyttiin myös, kokeeko hän tarpeelliseksi vähentää juhlimisestaan viimeaikaisten kohujen takia.

- Ehkäpä tässä on hyvä laittaa asioita mittasuhteisiin, minulla on ollut aikaa enemmän viettää aikaa ystävien kanssa. Juhlimiselle ja ystävien kanssa illan viettoon on inhimmilinen tarve, joka minullakin on uskokaa tai älkää.

Lisäksi Marinilta kysyttiin suhteesta Olavi Uusivirtaan ja perjantaina julkaistulla videolla näyvästä kaulasuudelmasta.

- Minä en muista, että kukaan olisi minua kaulaani suudellut. Minulle näyttää siltä, että minun korvaani puhutaan. On totta, että olen naimisissa. Nämä ovat yksityisiä asioita, enkä lähde näitä kommentoimaan. Mutta mielestäni tuossa videossa ei tapahdu mitään sopimatonta.

Marinilta kysyttiin myöhemmin uudestaan intiimistä tanssimisesta Olavi Uusivirran kanssa.

- Minun mielestäni minua ei ole suudeltu kaulalle. Minulle on tuossa tilanteessa varmaan jotakin sanottu. Myös minä olen halannut ystäviäni. He ovat minulle ystäviä ja läheisiä ihmuisiä. Olen heitä poskelle suudellut. Siinä ei ole ollut mitään sopimatonta, jos joku on minua pussannut poskelle. Ei ole tapahtunut mitään sellaista, mistä mieheni ei tietäisi.

Kommentoi alkoholinkäyttöään

Marinia pyydettiin tiedotustilaisuudessa arvioimana myös omaa alkoholinkäyttöään.

- Minun alkoholin käyttöni kaiken kaikkiaan on aika maltillista. Uskokaa tai älkää, valtaosan vuodesta olen töissä. Johtuen myös siitä, että toinen asia mitä teen, on urheilu. Pääsääntöisesti juon muuta kuin alkoholia.

- Olen ollut joskus humalassa, minustani siinä ei ole mitään vikaa. Olen kuitenkin aina omin jaloin kävellyt. Tiedän, ettei tänä kesänä minulla ole yhtenä päivänäkään ollut krapula.

Taustat

Marin on ollut kohun keskellä tällä viikolla, kun hänestä levisi sosiaalisessa mediassa bilevideoita, joissa hän juhlii lauantaina 6. elokuuta yksityisasunnoissa yhdessä muun muassa laulaja Alman, valokuvaaja Janita Aution, kansanedustaja Ilmari Nurmisen, juontaja Karoliina Tuomisen ja stylisti Vesa Silverin kanssa.

Lue myös: Sanna Marinin kännisekoilu hämmästytti julkkiskapakassa - "Aivan järkyttävässä kunnossa"

Julkkisseurue juhli lauantaina kahdessa eri ravintolassa ja ilta päättyi riehakkaaseen biletykseen ravintola Teatterissa. Julkkisten suosiman baarin VIP-tiloista kantautui julkisuuteen perjantaina myös video, jolla Marin tanssii intiimisti muusikko Olavi Uusivirran kanssa. Videolla Uusivirta suutelee pääministeriä kaulalle.

Lue lisää: Olavi Uusivirta suuteli ahnaasti pääministeriä kaulalle – intiimi hetki tallentui videolle: uusi kohtaaminen viikon päästä