fbq
Kotimaa
29.03.2022 10:57
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto
Touko Aalto ja Iris Flinkkilä
Iris Flinkkilä on taas sinkku, avautuu nyt, miltä Touko Aallosta eroaminen tuntui: "Pelkäsin istua puistokaljoilla"
Kotimaa
29.03.2022 10:57
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto

Vihreiden ex-puheenjohtaja Touko Aalto nousi kesällä 2017 kohuotsikoihin kautta maan, kun hänen salasuhteensa vihreiden nuorisojärjestön viestintäsuunnittelijan Iris Flinkkilän kanssa paljastui. Aalto oli suhteen alkaessa vielä naimisissa, mutta pian liitto kaatui salasuhteen paljastuttua.

Touko ja Iris eivät väistelleet julkisuutta, vaan pariskunta paistatteli lehtien palstoilla varsin näkyvästi ja somessakin parin yhteiselo oli taajaan esillä. Keväällä 2018 pariskunta muutti avoliittoon ja vuoden 2018 Linnan juhlissa Iris edusti Toukon rinnalla.

Lue myös: Vau! Touko Aalto ja naisystävä Iris Flinkkilä yhdessä Linnan juhlissa: Iriksen supernaisellinen asu korostaa muotoja - kuvat!

Suhteen aikana Toukon ja Iriksen ympärillä tapahtui kuitenkin runsaasti kohauttavia käänteitä. Kesällä 2018 Touko Aallosta levisi kuvia tukholmalaiselta homoklubilta, jossa hän yläosattomana läimi miestä takapuolelle. Touko oli matkustanut maahan tapaamaan Ruotsin vihreitä.

Lokakuussa 2018 Aalto erosi vihreiden puheenjohtajan paikalta sairastuttuaan masennukseen. Hieman myöhemmin myös Iris kertoi julkisesti omista mielenterveysongelmistaan.

Iris ja Touko erosivat maaliskuussa 2020. Pariskunta ilmoitti suhteen päättymisestä sosiaalisessa mediassa, ja ero oli kaikesta päätellen tapahtunut hyvässä sovussa, sillä molemmat ylistivät toisiaan päivityksissä ja he vakuuttivat jatkavansa elämää ystävinä.

Lue lisää: Suhteesta seurasi kohu, kohusta avioero ja uusi onni - nyt Touko Aallon ja Iris Flinkkilän suhde on ohi: "Ei olla enää pariskunta"

"Olin lamaantuneen kauhuissani"

Nyt Iris Flinkkilä on avautunut sosiaalisessa mediassa kohusuhteestaan ja erostaan Touko Aallon kanssa. Iris julkaisi maanantaina Instagramissa hissikuvan, jonka ohessa hän kertoo uskaltavansa viimein hengittää ja elää.

- Oon viime aikoina näyttänyt kuumalta ja ollut ihana. Ja ajatellut paljon, Iris aloitti päivityksensä.

Lue myös: Touko Aalto ja Iris Flinkkilä edustivat yhdessä SuomiAreenassa - yhteiskuva! Paljastus yhteisestä arjesta: ”Vähän liian vähän on Toukoa näkynyt kotona!"

Iris kertoo olevansa nyt pitkästä aikaa sinkku. Viimeisin seurustelusuhde oli alkanut pian hänen erottua Touko Aallosta, ja runsaasti julkisuutta saanut kohusuhde oli jättänyt jälkensä Irikseen.

- Tuntuu, että nyt on kissanpäivät siihen nähden, sillä olin niihin aikoihin aivan totaalisen lamaantuneen kauhuissani ihan kaikesta. Pelkäsin ihmisiä ja kohtaamisia, Iris kirjoittaa.

Lue myös: HS: Touko Aallon salarakas Iris Flinkkilä puolustaa seksipositiivista kulttuuria: Pitää voida panna niin paljon kuin huvittaa!

- Olin tuolloin eronnut parisuhteesta, jota riepoteltiin keltaisen lehdistön otsikoissa. Se jätti suuremman jäljen kuin silloin ymmärsinkään. Vasta jälkikäteen olen tajunnut, ettei ole normaalia vilkuilla ympärilleen jatkuvasti ulkona liikkuessa. Tajuan vasta nyt kun aikaa on kulunut, miten paljon pelkäsin istua puistokaljoilla uuden kumppanin kanssa, miten shokkiin menin jos kinasteltiin julkisilla paikoilla ja miten kovaa paniikissa puristin toisen kättä kun käytiin kesälomareissulla huoltoasemalla. Sain paniikkikohtauksia julkisilla paikoilla ja pelkäsin ihmisiä. Olin jatkuvasti epäluuloinen ja katselin vähän kateellisena miten huoletonta muilla on. Että miten voikin joku tuolla tavalla huolettomasti olla ja luottaa.

Nyt Iris sanoo olevansa elämässään eri tilanteessa, ja hän on toipunut julkisuuden aiheuttamista traumoista.

- Onneksi aika ja tilanne on nyt eri. Nyt jo uskaltaa hengittää ja elää.

Lue myös: Tästä hillittömästä tempauksesta Touko Aallon salarakas Iris Flinkkilä muistetaan - kunnianosoitus Pete Parkkoselle!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »